El bosc encantat. Joc per treballar els sentiments i les emocions


L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ofereix un complet recurs en forma de joc per treballar els sentiments i les emocions, dins del qual els nens i nenes de 7  a 9 anys formaran part d’un bosc encantat ple de personatges fantàstics.

Alguns dels avantatges que s’identifiquen amb el seu ús són que permet enfocar les habilitats i la intel·ligència emocional tant des de la teoria com des de la pràctica, ja que podem accedir a les “fitxes de les emocions” per saber més sobre elles, a la vegada que respondre a les preguntes segons com ens sentim ens portarà a un interessant exercici d’introspecció. A més, és important tenir present que compta amb instruccions per a l’exercici del rol d’animador o coordinador de l’activitat, en cas que aquesta es desenvolupi en entorns escolars.

Altres vessants a treballar amb aquest joc es correspondrien amb el treball en equip o l’empatia, tot i que des de l’AECC s’identifiquen els següents objectius:

·        Dotar d’estratègies per identificar les emocions i que el nen comprengui les relacions entre les emocions i les situacions en les que es produeixen.
·    Entrenar en habilitats per expressar els sentiments i les necessitats associades als mateixos.
·     Dotar de pautes per acceptar els estats emocionals positius i negatius i proporcionar tècniques de control per regular les emocions sense exagerar-les o evitar-les.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.