Romania acull la sisena trobada internacional del projecte Free-it

Un equip del CIRE presenta a la reunió el model de formació en oficis de Catalunya i intercanvia bones pràctiques amb la resta de participants del programa Grundtvig, finançat pel Fons Social Europeu


Sota el títol "Com crear vincles amb els grups d'interès locals per donar suport a l'educació penitenciària, l'ocupació a presó i l'inclusió social després de la condemna", 23 persones de 10 països europeus van concentrar-se a la ciutat romanesa de Ploiesti per debatre sobre bones pràctiques en matèria de reinserció.

Durant la trobada es va realitzar una visita a la presó de Ploiesti per conèixer de prop el model romanès. Dins d’aquest centre, de 5.000 m2 d’instal·lacions i amb una població penitenciària de 500 interns masculins, l’enfocament de rehabilitació que es prioritza és el de l’escolarització, així com diferents programes de tractament psicològic. 

A més, es va dur a terme una visita a una empresa externa que col·labora amb el sistema penitenciari, oferint ocupació als interns en feines de manipulació i envasat d’aliments. La trobada es va complementar amb activitats d’interacció entre els professionals que participen al projecte Free-it i diversos interns romanesos en temes referents a Drets Humans.

Finalment, els organitzadors de la trobada per part de Romania van convocar una conferència per donar a conèixer el projecte Free-it, on van assistir representants del Departament de Justícia de Ploiesti, així com diverses institucions locals i ONG’s.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte Free-it, del qual el CIRE és part integrant. Free-it s’engloba dins del programa sectorial d’aprenentatge permanent Grundtvig, que té per objecte l’intercanvi de bones pràctiques en l’àmbit de la formació. El CIRE és un dels 10 partners que participen en aquest programa, liderat per Itàlia, amb la finalitat de desenvolupar pautes útils que es puguin implementar en la tasca diària dels formadors dels centres penitenciaris i educatius d’Europa.

Aquesta ha estat la sisena trobada organitzada en el marc del projecte Free-it, que està finançat pel Fons Social Europeu, dins les seves polítiques de cooperació internacional. 

http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/noti_romania_freeit

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.