"La síndrome de 'burnout' i els professionals de l'àmbit d'afers socials"

La síndrome d'esgotament professional és una resposta a l'estrès laboral crònic que es dóna amb freqüència en professions assistencials.


Els professionals d'afers socials viuen sovint situacions laborals difícils de gestionar i no sempre tenen els recursos per poder-les afrontar com els agradaria. Freqüentment també es poden sentir insatisfets per la manca de recursos i la pressió psicològica. No valorar els casos que es resolen positivament pot contribuir a fer que l'experiència professional no sigui satisfactòria i apareguin cognicions, emocions i actituds negatives, en especial cap a les persones usuàries i el propi rol professional. 

Com a conseqüència sorgeixen un seguit de disfuncions conductuals, psicològiques i fisiològiques amb repercussions nocives per a les persones i l'organització. És el que es coneix com a síndrome del burnout (cremat) o d'esgotament professional. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) la defineix com la reacció que pot tenir un individu davant les exigències i pressions laborals que no s'ajusten als seus coneixements i capacitats i que posen a prova les eines de les quals disposa per afrontar la situació. 

DIXIT Vic ha programat per al 15 d'octubre la conferència "La síndrome de burnout i els professionals de l'àmbit d'afers socials", que es retransmetrà en directe per internet. Anirà a càrrec d'Assumpció Salat, psicòloga, investigadora, docent i comunicadora en desenvolupament de potencialitats humanes i en l'estudi del desenvolupament de la consciència i la saviesa davant de la vida i en les relacions humanes. 

Durant l'acte, Salat exposarà com es manifesta la síndrome del burnout en l'àmbit laboral, i particularment en les professions vinculades a afers socials. També donarà a conèixer algunes eines per poder-la superar i dirigirà un exercici d'autoconsciència que permetrà als assistents avaluar de manera individual en quin punt d'esgotament professional es troba cadascun d'ells i com les circumstàncies de feina poden afectar-los. 

Data: 15 d'octubre de 2020 de 17.30 a 19 h. 
Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció). 
Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Organització: DIXIT Vic 
Hi col·laboren: Osona amb la Salut Mental i la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic-UCC.

https://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/conferencia_dixit_vic_sindrome_burnout_professionals_afers_socials.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.