L'educador/ora social podrà treballar al Servei prelaboral per a persones amb malaltia mental

El passat 16 de juny, va sortir publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’Ordre BSF/176/2015, de 4 de juny, del servei prelaboral per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

L’objectiu d'aquest servei prelaboral és capacitar i habilitar la persona amb problemes de salut mental sever per iniciar un itinerari d’inserció laboral per tal d’aconseguir la seva integració social i laboral.

Aquesta Ordre estableix el règim jurídic d’aquest servei i entre altres coses regula el personal necessari.

Actualment, en els serveis prelaborals hi treballaven psicòlegs, treballadors socials, mestres de talles, monitor/a, d’acord amb el que indica la Cartera de Serveis Socials.

A partir de l’entrada en vigor d'aquesta nova normativa, entra la figura de l'educador/ora social en aquest servei, que comptarà amb la presència dels següents professionals.

Personal d'atenció directa a la persona usuària:
  1. Dos professionals auxiliars amb formació específica en l’àmbit de l’atenció a les persones, a jornada completa, per cada 25 persones ateses.
  2. Un/a mestre/a de taller a jornada completa per cada 25 persones ateses.
  3. Tres quartes parts de la jornada d’un tècnic o tècnica de grau universitari (treball social, educació social o terapeuta ocupacional), professional que ha d’estar especialitzat en inserció laboral, per cada 25 persones ateses.
  4. Tres quartes parts de la jornada d’una persona titulada en psicologia per cada 25 persones ateses.
Les funcions de direcció o coordinació del servei les ha d’exercir un professional que estigui en possessió, com a mínim, d’una titulació de grau universitari en l’àmbit de les ciències socials o de la salut. Aquestes funcions corresponen a una quarta part de la jornada per cada 25 persones ateses.

Aquesta normativa entra en vigor als vint dies d’haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

Podeu consultar-la en el següent lloc web: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6893/1430425.pdf

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.