Trobades Tècniques de Joventut 2015

Ampliant mirades sobre les violències de gènere: reptes per a la prevenció en joventut

La violència masclista té múltiples manifestacions, algunes s’han fet més evidents fruit d’anys de sensibilització, però d’altres són més subtils i passen desapercebudes. Són aquestes últimes les que costa més identificar i, especialment, entre les persones joves. Ampliar la mirada sobre aquesta realitat és l’objectiu de les cinc trobades tècniques de joventut de 2015 que organitza la Direcció General de Joventut i que tindran lloc arreu de Catalunya durant els mesos de juny i juliol.


Cadascuna de les jornades seguirà un guió semblant però amb continguts específics per als interessos i les necessitats dels i les professionals del territori. La conferència inicial, diferent segons el lloc, tractarà sobre una de les tres temàtiques plantejades: les violències exercides a través de les TIC; els abusos sexuals en espais d’oci nocturn i en relació amb el consum de drogues; i la prevalença i la percepció de les persones joves sobre la violència masclista. També hi haurà un espai per compartir experiències realitzades des del món local.

Les trobades tècniques són un espai de reflexió i d’intercanvi entre professionals de joventut que es realitzen de forma periòdica, tal com estableix el Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat 2020). Se centren en les temàtiques prioritàries recollides al Pla d’actuació territorial de joventut (PATJ-2016) i es nodreixen, en aquesta ocasió, del treball desenvolupat a través dels programes de Gènere del PNJCat 2020.

Aquestes jornades estan adreçades principalment als i les professionals de joventut. En aquesta edició, les inscripcions estan obertes també a professionals d’altres àmbits que treballen temes d’igualtat i de prevenció de les violències de gènere entre joves: salut, educació formal i no formal i àrees d’igualtat.

http://ejoventut.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Trobades_Tecniques_Joventut_2015

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.