El CIRE fa un pas més enllà per millorar la formació dels interns

Fruit de l’acord marc de col·laboració entre els consellers del Departament de Justícia i del Departament d’Empresa i Ocupació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el CIRE treballen per desenvolupar diversos projectes, mitjançant el Fons Social Europeu (FSE)


La directora del CIRE, Elisabeth Abad, i la directora del SOC, Carme Duch, van formalitzar dos convenis de col·laboració específics, cofinançats amb fons europeus, adreçats a millorar les eines formatives i d’inserció de la població penitenciària adulta i la de justícia juvenil.

La finalitat dels dos acords és implementar i desenvolupar un projecte de certificats de professionalitat basat en el reconeixement de la formació professional per a l’ocupació, que s’imparteix en els centres penitenciaris i educatius de Catalunya.

En concret, els objectius prioritaris són fomentar l’ocupació del col·lectiu sota mesura judicial i millorar el seu accés al mercat de treball a través de la borsa de treball del CIRE. A partir de l’experiència prèvia dels interns, es pretén promoure la seva formació, en base a l’adquisició de les competències personals i professionals necessàries per desenvolupar-se en un lloc de treball a curt i/o llarg termini.

Els programes que s’impartiran en els centres i que permetran obtenir un certificat de professionalitat seran el curs de Retocs i Adaptacions de peces i articles en tèxtil i pell o el d’Operacions d’enregistrament i tractament dades i documents- Informàtica, entre d’altres.

http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/noti_soc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.