Els mitjans aconseguiran ajudar quan deixin de parlar de la discapacitat com a notícia

Mònica Terribas directora de El Matí de Catalunya Ràdio

Quan Mònica Terribas parla de discapacitat ho fa amb coneixement de causa: el seu fill de 14 anys té la síndrome de Down i la seva parella es mou en cadira de rodes arran d'un accident de trànsit. Així doncs aquest context fa encara més interessant una entrevista en què l'actual conductora de El Matí de Catalunya Ràdio no és qui pregunta sinó qui respon, en aquest cas, les preguntes de '52 tallats i un tovalló'. 

Sobre l'escola inclusiva, Terribas opina: "Ens falten molts recursos. Perquè l’escola inclusiva necessita recursos per fer aquesta feina. No n’hi ha prou a dir: “Els incorporarem a l’escola”. Els professionals han de tenir els recursos i els coneixements per poder integrar aquests nens. El que no pots fer és deixar desatès un personal docent que no té les capacitats per afrontar la complexitat dels casos que estan incorporats a les aules, perquè no han estat educats per tractar aquesta diversitat. Per tant, el primer que necessitem si treballem cap a l’escola inclusiva és dotar-la dels recursos docents i educatius que requereix. 

Perquè si no, el que passa és que els nens discapacitats acaben, inevitablement, estant una mica sobreprotegits. I arriba un punt en el qual no estan ben bé inclosos, sinó que estan convivint al marge i no estan incorporats al cent per cent, cosa que encara és pitjor." Fent clic aquí podeu llegir l'entrevista sencera.

http://www.social.cat/entrevista/3834/els-mitjans-aconseguiran-ajudar-quan-deixin-de-parlar-de-la-discapacitat-com-a-noticia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.