dimarts, 24 de febrer de 2015

El CIRE amplia les opcions de reinserció dels interns al servei d'alimentació del Centre Penitenciari Ponent

Aquesta iniciativa dóna compliment al mandat del Parlament de Catalunya d’internalitzar la gestió de la cuina dels centres, que funciona amb èxit als centres penitenciaris Ponent, de Joves, de Dones, Puig de les Basses i Brians 2

L’empresa assumeix la cafeteria de funcionaris del centre lleidatà, on ja es fa càrrec de la cuina per a interns de forma pionera des de l'any 2012
El CIRE, amb l’assumpció des d’avui del servei de cafeteria per a funcionaris al Centre Penitenciari Ponent, ampliarà les opcions de reinserció que tenen les persones sota mesura judicial d’aquest Centre. El setembre de 2012 i de forma pionera, el CIRE ja va iniciar a Ponent aquest model, que reconverteix el servei d’alimentació dels interns en un taller de reinserció. 

A través d’aquesta empresa pública, orientada a formar, ocupar i inserir amb itineraris d'integració sociolaboral les persones privades de llibertat, la cafeteria del Centre Penitenciari es converteix en un taller de reinserció que permet als interns formar-se en un sector que genera una forta demanda, com és el de l’hostaleria.

A partir de l’1 de gener, doncs, i per incrementar les seves possibilitats de reinserció, sis interns podran formar-se i treballar com a auxiliars de cuina a la cafeteria destinada al personal del Centre Penitenciari Ponent. Aquests se sumaran als 91 penats que, sota la supervisió dels professionals especialitzats del CIRE, ja elaboren i distribueixen els esmorzars, dinars i sopars diaris per a la resta d’interns del Centre.

Aquest nou model de gestió ja funciona amb èxit als centres penitenciaris Ponent, de Joves, de Dones, Puig de les Basses i Brians 2 i es preveu que s’estengui progressivament a la resta de centres per donar resposta al compliment del mandat parlamentari d’internalitzar la gestió del servei d’alimentació de les presons, tot apostant per la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat.

http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/noti_cafeteria_ponent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada