La manipulación. La perversidad del pequeño poder.




La manipulación. La perversidad del pequeño poder. Barcelona, Plataforma editorial. 2008. ISBN: 978-84-935962-5-5









Resum
Vivim en una cultura de manipulació generalitzada. L’organització patriarcal i el materialisme imperants en les nostres societats propicien la perpetuació de models de relació autoritaris; la desconfiança, la desigualtat i l’utilitarisme com a base de les relacions; i el culte a la immediatesa com a defensa front a un buit interior que ni el poder ni el benestar material no poden omplir.

Aquest llibre tracta la manipulació des d’enfocaments molt diversos: la manipulació com a estratègia de comunicació i de control; les dinàmiques del narcisisme, de l’enveja, del poder i de la perversió en les relacions entre la persona manipuladora, la manipulada i el seu entorn; així com els principis d’influència psicosocial en els quals es recolza la manipulació.

Amb un llenguatge senzill i amb rigoroses referències de diverses disciplines, aquest llibre ajuda a desemmascarar qualsevol situació de manipulació o de victimisme, tant en l’àmbit de l’amistat i de les relacions familiars, com en el del treball o de la política. Ajuda a detectar quan esdevenim emocional i mentalment manipuladors i quan som manipulats, i ens mostra camins alternatius per aconseguir relacions més respectuoses i autèntiques.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.