Es presenta als centres DIXIT un còmic que il·lustra la tasca dels professionals de l’educació social amb els menors no acompanyats


MENA, Menor Estranger No Acompanyat, és com es denomina als joves magribins que es juguen la vida creuant l’estret per arribar a la península a la recerca d’un futur millor. DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya organitzen la presentació del còmic “Khalid”: la història real de dos germans magribins i dels professionals dels serveis socials que treballen per aconseguir apartar-los del camí de la droga i els diners fàcils quan les seves expectatives no es compleixen en arribar a les nostres ciutats.

“Khalid” és un exemple de com la novel·la gràfica es perfila com un model discursiu en el qual abordar realitats socials d'actualitat com l'arribada massiva de persones provinents des de diferents països a la recerca d'una oportunitat, visualitzar el treball de professionals de l’àmbit social com les educadores o educadors socials, o comprovar un dels fracassos de la nostra societat: la integració a la nostra societat dels joves que arriben de l’Àfrica.

La presentació anirà a càrrec dels autors de l’obra: Damián Campanario, diplomat en Educació Social i llicenciat en Pedagogia que actualment treballa en un centre de justícia juvenil com a educador social, i Jordi Pastor, autor i guionista de còmics, a més d’il·lustrador en diversos mitjans i de tenir una petita productora de curtmetratges.

L’acte tindrà lloc a DIXIT Girona el 15 d’octubre. Posteriorment es repetirà a DIXIT Vic el dia 16 d’octubre i al centre DIXIT amb seu al Departament de Benestar Social i Família, a Barcelona, el dia 29 d’octubre. 

Data i lloc:
  • 15 d’octubre de 2014, a les 17.30 h., a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall (C/ Bernat Boades, 68. Girona)
  • 16 d’octubre de 2014, a les 17.30 h., a DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials (C/ Miquel Martí i Pol, 1. Vic)
  • 29 d’octubre de 2014, a les 17 h., a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a. Barcelona)
Inscripció:
Per assistir a la conferència de Girona, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Per assistir a la conferència de Vic, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Per assistir a la conferència de Barcelona, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.

Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

http://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/presenta_centres_dixit_comic_illustra_tasca_professionals_educacio_social_menors_no_acompanyats

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.