Benestar Social i Família signa un conveni amb Worldcoo per fomentar les microdonacions en projectes per a la infància en risc

L'objectiu és facilitar noves fonts de finançament que suposin beneficis tangibles per a les entitats socials sense repercutir en un increment de la despesa pública


El Departament de Benestar Social i Família i l’empresa social Worldcoo, SL han signat un conveni per fomentar les microdonacions dels consumidors a través d’Internet per a projectes d’interès social en l’àmbit de la infància i l’adolescència a Catalunya.

Worldcoo és un nou canal de finançament de projectes socials, de cooperació, de desenvolupament sostenible i innovació que ofereix un giny solidari de donació que s’integra en el carret de la compra de les empreses de comerç electrònic per iniciar-les en una gestió socialment responsable. Gràcies a aquesta eina en línia, els usuaris dels comerços electrònics poden afegir 1 euro solidari a la seva compra i ajudar a generar impacte social positiu. Es tracta d’un nou sistema de finançament que revoluciona el micromecenatge solidari via el sector comerç electrònic. A banda de la captació de finançament, Worldcoo fa difusió i promoció d’aquestes activitats, a través del portal web www.worldcoo.com. Així com un exhaustiu seguiment de les donacions per assegurar-ne la total transparència.

El Departament de Benestar Social i Família facilitarà a Worldcoo informació sobre projectes en matèria d’infància i adolescència que no hagin pogut obtenir el finançament públic necessari. Es prioritzaran els projectes que reclamen inversió per a obres o per a l’adquisició de béns mobles, maquinari o programari informàtic; els que s’implementen en zones socialment desfavorides, i els que se centren en el treball amb famílies en infants en risc o amb joves extutelats.

Així mateix, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament informarà de la possibilitat de buscar finançament a través de Worldcoo a les entitats que tinguin un projecte que no hagi obtingut el 100% del finançament públic previst o hagi quedat fora de la convocatòria de subvencions.

Objectiu: lluita contra la pobresa infantil

La lluita contra la pobresa infantil és un dels objectius prioritaris del Govern, i especialment del Departament de Benestar Social i Família. Aquest objectiu ja va quedar recollit tant en la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència com en el Pacte per a la Infància a Catalunya. Justament, en el Pacte per a la Infància es demana afavorir polítiques que lluitin contra la pobresa infantil, no només garantint la inversió pública, sinó trobant noves fonts de finançament, innovadores, que garanteixin el desenvolupament dels infants de famílies amb especial vulnerabilitat.

En un any d’activitat des del llançament del seu giny, Worldcoo ha finançat més de 10 projectes gràcies a la solidaritat de més de 15.000 donants a través d’Internet i té 7 projectes més oberts que beneficiaran a més de 12.000 persones de forma directa. Quasi la meitat d’aquests 17 projectes van dirigits a millorar les condicions de vida d’aquest col·lectiu tant d’aquí com a de fora. La firma del conveni és una porta oberta a una ajuda constant per combatre la pobresa infantil.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=276709&idioma=0

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.