Eslovènia acull la cinquena trobada internacional del projecte Free-it

Un equip del CIRE presenta a la reunió el model de formació en oficis de Catalunya i intercanvia bones pràctiques amb la resta de participants del programa Grundtvig, finançat pel Fons Social Europeu

Sota el títol "Com millorar el coneixement del territori i establir relació amb els agents socials locals i promoure l’ocupació dels interns", 23 persones de nou països europeus van concentrar-se a la ciutat eslovena de Ljubljana per debatre sobre bones pràctiques en matèria de reinserció.

A la jornada va tenir lloc una taula rodona en què van participar diverses empreses privades que comercialitzen productes fets pels interns, sotsdirectors de tractament i pedagogues de la presó de dones.

Durant la trobada també es va realitzar una visita a la presó de Dob per conèixer de prop el model eslovè. Dins d’aquest centre, es troba ubicada, des de fa més de 50 anys, una empresa que elabora material d’alumini per a l’extinció d’incendis i on els interns fan les mateixes feines que la resta de treballadors de l’empresa. En coincidència amb el sistema català, al Centre Penitenciari de Dob, els interns també es fan càrrec de la gestió dels serveis de bugaderia i alimentació.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte Free-it, del qual el CIRE és part integrant. Free-it s’engloba dins del programa sectorial d’aprenentatge permanent Grundtvig, que té per objecte l’intercanvi de bones pràctiques en l’àmbit de la formació. El CIRE és un dels 10 partners que participen en aquest programa, liderat per Itàlia, amb la finalitat de desenvolupar pautes útils que es puguin implementar en la tasca diària dels formadors dels centres penitenciaris i educatius d’Europa.

Aquesta ha estat la cinquena trobada organitzada en el marc del projecte Free-it, que està finançat pel Fons Social Europeu, dins les seves polítiques de cooperació internacional.

http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/noti_eslovenia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.