L’Hospital Sant Joan de Déu estrena una decoració ambientada en l’espai sideral per reduir l’estrès en els infants que s’han de fer un TAC o una ressonància magnètica


L’Hospital Sant Joan de Déu i Hewlett Packard (HP) han dut a terme una iniciativa de col·laboració que ha permès decorar diversos espais del servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital per tal que els infants que són sotmesos a proves de ressonància magnètica o TAC visquin l’experiència de la millor manera possible.

Gràcies a la tecnologia d’impressió digital HP Làtex, els aparells s’han convertit en naus especials i la sala diagnòstic per la imatge en l’espai sideral per on el pacient, convertit en “astronauta”, viatja mentre es fa la prova diagnòstica. 

Cada any es fan a l’Hospital més de 5.000 proves de TAC i 6.000 de ressonància magnètica. Tot i que es tracten de proves indolores, alguns infants les viuen amb estrès i per evitar-ho, la nova decoració apel•la l’imaginari de l’infant, i l’anima a convertir-se en el protagonista d’una missió espacial. 

Les parets i el mobiliari dels vestuaris, les sales de preparació per a les proves de diagnòstic i els mateixos aparells de TAC –finançat per la Fundació privada Cellex- i Ressonància Magnètica han estat folrades amb imatges galàctiques que recreen la vida quotidiana d’un astronauta. 

L’actuació ha estat possible gràcies a la tecnologia HP Làtex desenvolupada en el laboratori d’I+D que HP té a Sant Cugat del Vallès. Aquesta tecnologia permet realitzar impressions aplicables sobre tot tipus de superfícies amb infinites possibilitats en el camp de la decoració. 

http://www.hsjdbcn.org/portal/ca/web/2150188094?pAction=previewFromSearch&idPortlet=2149152871&_objid=2155296711#p2149152871

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.