Andorra: Cuidar els infants en risc d'exclusió social, una prioritat


La Fundació privada Julià Reig i Afers Socials han signat un conveni que permetrà tirar endavant un estudi sobre els infants en risc d'exclusió social 

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i
la presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas, / M.T. (ANA)
 
El Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació i la Fundació privada Julià Reig han signat, aquest dimarts, un conveni de col·laboració per tirar endavant un estudi sobre els infants en risc d'exclusió social. Es tracta de la continuació de l'estudi fet públic el 2013 sobre adolescents, que va determinar que el 7,8% d'aquest col·lectiu es trobava en situació de risc, i té per objectiu detectar i analitzar els problemes que poden patir els infants de 0 a 10 anys en el seu entorn per evitar que en un futur es trobin en aquesta situació. Les conclusions del treball, que compta amb la implicació de tots els ministeris afectats, es donaran a conèixer l'any vinent.

La presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas, ha explicat que l'objectiu és conèixer la situació real del col·lectiu i el seu entorn per poder preveure i evitar problemàtiques futures, i fer un seguiment dels casos. De fet, la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha reconegut que sovint els fills de persones que han crescut en centres d'acollida també pateixen les mateixes problemàtiques. Ferrer ha afegit que amb els casos d'infants en risc d'exclusió social, que arriben principalment a través de les escoles o de la Batllia, hi treballa un equip que analitza la situació i emet un informe, i si és necessari es demana que actuï la Batllia per traslladar el menor al centre d'acollida.

La ministra ha valorat molt positivament que es tiri endavant aquest estudi ja que "no hem d'ignorar la realitat del país ni les situacions difícils", i ha assegurat que les dades que proporcionarà són "fonamentals per al Ministeri". El treball anirà a càrrec de Magda Mata i comptarà amb la involucració de tots els ministeris afectats, que aportaran les dades necessàries.

http://www.ara.ad/societat/Cuidar-infants-dexclusio-social-prioritat_0_1444055728.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.