Jornada. La justícia restaurativa davant de delictes d’odi i discriminació

El pròxim 20 de novembre, de 10.30 a 12.00 hores, en format virtual, se celebra la jornada en el marc de la Setmana Internacional de la Justícia Restaurativa, organitzada conjuntament per la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil i el CEJFE.

La Justícia Restaurativa proposa una manera de respondre al delicte, centrada a reparar el dany causat a les persones i a les relacions, tot permetent a les parts participar activament en la solució dels problemes resultats de la infracció penal amb l’ajuda d’una tercera persona.

Malgrat les pràctiques restauratives en l’àmbit de la justícia penal s’associen al nostre país a delictes de poca entitat, la recerca i la pràctica en molts altres països demostren la seva validesa i utilitat, encara més, davant de delictes greus i, en general, de delictes que ocasionin perjudicis importants a les víctimes.

En aquest sentit, hem volgut dedicar la Jornada d’enguany a un tema d’especial calat i actualitat: la justícia restaurativa davant de delictes d’odi i discriminació. Aquests delictes, que tan greument afecten les víctimes implicades i la pau social en general, poden tenir una resposta restaurativa que assereni i repari la víctima, i que permeti la reflexió i el treball de l’empatia amb l’infractor, de forma que es previnguin actuacions similars.

La Jornada aborda aquest tema a través de la recerca des d’una perspectiva internacional combinada amb l’exposició de casos pràctics de caràcter local que exemplifiquen el molt que pot aportar aquesta perspectiva de la justícia a la

Podeu consultar el programa i formalitzar la vostra inscripció fins el 18 de novembre de 2020 o fins que s’exhaureixin les places disponibles.

http://cejfe.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Jornada.-La-justicia-restaurativa-davant-de-delictes-dodi-i-discriminacio

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.