Primavera i al·lèrgia

Al nostre país el pol·len és la primera causa de rinitis al·lèrgica i la segona causa d’asma.

Segons informa la Sociedad Española de Alergología e Immunología Clínica(SEAIC) la rinitis al·lèrgica és la malaltia crònica infantil més freqüent. Es manifesta amb esternuts amb salves, rinorrea aquosa, obstrucció nassal i pruïja nassal i palatina; molt sovint va associada amb clínica conjuntival de pruïja i epífora o llagrimeig.

Fa pocs dies la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica(SCAIC) i la Xarxa Aerobiològica de Catalunya(XAC) van fer una roda de prensa per informar dels nivells de pol·len d’aquesta primavera.

Podeu llegir la nota de premsa íntegra a:


És important saber quins nivells de pol·len tenim en l’ambient ja que una part fonamental del tractament de les al·lèrgies és evitar el contacte amb l’al·lergen que les provoca.


Segons dades de la XAC, els pol·lens més abundants a Catalunya són el xiprer (23%), plàtan d’ombra (10%), parietària (6%), olivera (5%), gramínies (4%) i quenopodiàcies o blets (3%). Alerten que el xiprer està batent rècords històrics en segons quins llocs i es preveuen nivells de pol.linitació normals o, fins i tot, inferiors a altres anys, tot i que les prediccions van molt lligades als canvis meteorològics.

És impossible l’evitació completa al pol·len però sí podem reduir -ne l’exposició, tal com aconsellen a la Guia de l’Asma Infantil de l’ICS:
Viatjar amb les finestres del cotxe tancades, utilitzant filtres contra els pòl·lens.
Tancar portes i finestres, sobretot a la tarda.
Evitar fer excursions o activitats a l’aire lliure en els dies de màxima pol·linització.
Airejar la casa només 15 minuts al dia.

Trobareu més información sobre mesures de control ambiental a :

Fonts:

http://icspediatriaaltpenedes.wordpress.com/2014/04/08/primavera-i-al%C2%B7lergia/#more-2413

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.