Recepta de la coca de Sant Joan
Altres receptes
La coca de Sant Joan és una de les coques més populars a Catalunya. Es menja per celebrar la Nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny.
Hi ha una gran varietat de coques, de fruita confitada amb massapà, amb crema de pastisseria o amb crema catalana, amb pinyons, llardons, i altres combinacions.
A continuació trobareu una recepta per elaborar aquestes delicioses postres.
Ingredients
- 250 g - Farina de força
- 100 g - Sucre
- 100 g - Mantega
- 2 - Ous
- 20 g. - Llevat en pols
- 1/2 - Got de llet
- 1 - Branca de canyella
- 1/2 - Pell de llimona ratllada
- Pinyons
- Fruita confitada variada
Preparació
Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.
Afegiu-hi tres cullerades de farina i treballeu-ho fins fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.
Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu en el centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.
Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d'1 cm aproximadament i forma ovalada.
Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.
Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.
Variacions
Abans de col·locar-hi la fruita es pot posar una capa finíssima de massapà rebaixat amb una mica de clara d'ou.
S'hi pot posar crema després de deixar llevar la massa amb les fruites.
S'hi poden afegir espècies (comí, canyella, anís estrellat, etc.) a la massa, ben triturades.
Es pot fer sense fruita confitada.
Es pot farcir de crema, cabell d'àngel, etc.
http://www.gencat.cat/revetlles/cat/recepta.htm
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si voleu participar, deixeu la vostra aportació i la recollirem, animeu-vos.