Amenaces de mort i un altre atac al centre de menors


  • Vuit persones a bord de tres vehicles acorralen un dels nois quan sortia de classe
  • Un grup salta la tanca del complex i causa danys en els cotxes dels educadors

L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda (amb camisa blau cel), parla dels incidents amb uns veïns, divendres.

Les agressions contra el centre L'Estrep i contra els menors que viuen en aquesta casa d'acollida situada a Sant Salvador de Guardiola (Bages) no s'aturen. Després que dilluns passat unes patrulles veïnals irrompessin a les instal·lacions del centre i amenacessin els educadors i els nois, i que un dia més tard uns individus no identificats destrossessin una furgoneta en què viatjaven un dels menors i un educador, en les últimes hores s'han tornat a registrar nous episodis de violència, tal com va denunciar ahir el centre davant dels Mossos.

Divendres, al voltant de les 14.30 hores, un noi de 14 anys acollit al centre va ser increpat i amenaçat per vuit individus que viatjaven en dos cotxes i una moto quan el menor estava sol al carrer, després de sortir de l'institut Pius Font i Quer de Manresa, on estudia. «Uns joves el van acorralar i el van amenaçar dient-li que si el tornaven a veure pel Calvet (una urbanització de Sant Salvador), a ell o a algun dels seus amics, els matarien».

Els responsables del centre no s'expliquen com aquests individus sabien que la víctima és un dels nois que viu a L'Estrep i han assegurat que els menors acollits i els treballadors del centre comencen a sentir-se atemorits. «Ens fa molta por que un dia d'aquests agredeixin un dels nostres nois a Manresa. Aquesta gent no n'entenen, de raons, i ningú la sap parar», va lamentar ahir la directora de la casa d'acollida, Emma Torres.

Unes hores després d'aquest nou incident, els educadors del torn de nit de la casa d'acollida es van trobar amb una desagradable sorpresa quan, al matí, es disposaven a tornar a casa seva. A la nit algú havia saltat la tanca de la parcel·la on hi ha el centre i s'havia dedicat a punxar les rodes i a ratllar els vehicles dels treballadors. Els agressors van malmetre tres cotxes. Els educadors del centre han denunciat als Mossos aquests fets i les amenaces de què va ser objecte el menor acorralat a Manresa.

Els veïns de la urbanització del Calvet que dilluns passat van atacar el centre defensen que no volien fer mal a ningú i que l'única cosa que pretenien era parlar amb la direcció de L'Estrep perquè consideren que alguns dels menors acollits són responsables d'una onada de robatoris al barri. Luiz Zajara, portaveu de les patrulles veïnals, va explicar que aquella nit havien sorprès dos menors entrant en una casa del Calvet i que, quan van veure que els havien descobert, els nois van ser recollits per un educador del centre que viatjava en una furgoneta i els va conduir a la casa d'acollida.

Zajara i dos veïns que van participar en l'atac de dilluns passat contra el centre de menors van ser detinguts i estan en llibertat amb càrrecs, després d'haver sigut imputats per un presumpte delicte de desordres públics. Aquest jove va reconèixer a aquest diari que el dia en què van entrar a L'Estrep amb 50 veïns portava uns pals de kalis, unes armes que s'utilitzen en les arts marcials, de les quals ell és practicant.

La directora de L'Estrep i set educadors han declarat que els agressors van proferir crits racistes contra els menors (la meitat dels 40 nois allotjats són d'origen marroquí) durant l'atac al centre. Els representants veïnals del Calvet, per la seva part, asseguren que no es tracta d'un assumpte de racisme, sinó d'un problema «de lluita contra la delinqüència».

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/amenaces-mort-altre-atac-centre-menors-4540907

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.