divendres, 2 d’octubre de 2015

El centre de menors L’Estrep de Sant Salvador de Guardiola denuncia un nou atac contra els seus usuaris


Sant Salvador de Guardiola (ACN).- El centre de menors L’Estrep de Sant Salvador de Guardiola (Bages) ha denunciat davant dels Mossos un nou atac intimidatori contra els seus usuaris. Amb aquestes, ja sumen cinc les denuncies presentades per aquest centre. Els fets van iniciar-se la setmana passada després que els Mossos detinguessin tres veïns de la urbanització del Calvet -organitzats en una patrulla veïnal- com a presumptes participants en dos atacs violents i de presumpte caràcter xenòfob contra el centre de menors. Els Mossos han obert una investigació per esbrinar si la resta d’atacs estan relacionats amb la patrulla veïnal del Calvet. Aquest dimarts s’ha convocat una reunió entre les parts implicades per abordar la qüestió.

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada tres veïns de la urbanització del Calvet de Sant Salvador de Guardiola com a presumptes participants en dos atacs violents i de presumpte caràcter xenòfob contra el centre de menors l’Estrep. Segons va avançar el diari Regió7, els detinguts formaven part d’una patrulla ciutadana de vigilància creada fa un mes amb l’objectiu d’evitar els robatoris al barri. Precisament, aquests veïns fan responsables els menors del centre dels últims robatoris que hi ha hagut al barri.

La directora del centre de menors l’Estrep de Sant Salvador de Guardiola, Emma Torres, ha explicat aquest dilluns a l’ACN que, en total, els usuaris del centre ja han patit cinc atacs. L’últim, segons Torres, va passar aquest diumenge quan dos joves del centre estaven passejant per Manresa i van rebre amenaces per part de quatre ocupants d’un cotxe. “Ara ja no vénen al centre, sinó que busquen als joves de forma individual”, ha denunciat la directora de l’equipament. Amb aquesta denúncia ja són cinc les que ha presentat L’Estrep pels atacs intimidatoris que van començar el dilluns de la setmana passada.

Torres ha explicat que el primer atac que van patir, dilluns passat, una cinquantena de persones es va dirigir al centre “amb to amenaçador, amb navalles, pals i altres objectes” i “van causar desperfectes a dos dels cotxes del centre”. “Per sort van arribar els Mossos i no hi va haver cap ferit”, ha manifestat la directora. Els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones per haver participat en aquests atacs. La directora del centre, Emma Torres, desvincula totalment els adolescents que viuen al centre amb els robatoris que hi ha hagut al poble, tal com acusen el grup de veïns de la urbanització.

Després dels dos atacs a principis de la setmana passada que van acabar amb la detenció de tres persones, el centre va denunciar que, dissabte a la matinada, uns desconeguts van causar desperfectes a tres cotxes dels educadors del centre. Per altra banda, la direcció de l’Estrep també va denunciar que, un dels menors, divendres al migdia va rebre amenaces d’un grup de persones que l’esperava a la sortida d’un institut de Manresa. En aquests moments, els Mossos d’Esquadra estan investigant si hi ha relació amb aquest fet i els assalts que es van produir a principis de setmana.

Aquest dimarts a les vuit del vespre hi ha prevista una reunió al Palau Firal de Manresa per abordar amb profunditat aquesta qüestió. Segons ha pogut saber l’ACN, està previst que hi hagi representants de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, de l’Associació de Veïns del Calvet, de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), del centre de menors L’Estrep, dels Mossos d’Esquadra i de la delegació del Govern a la Catalunya Central.

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-centre-de-menors-lestrep-de-sant-salvador-de-guardiola-denuncia-un-nou-atac-contra-els-seus-usuaris/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada