Comunicat de suport a les educadores i educadors socials

Des del CEESC volem expressar el nostre suport a les educadores i educadors socials, així com a la resta de professionals del sector d’atenció a les persones, que segueixen en actiu i donant resposta a les necessitats de totes aquelles persones i col·lectius que ho necessiten. Amb tot el nostre reconeixement als professionals de Salut o d’Ensenyament, volem fer visible aquest altre pilar de l’estat del benestar en un moment com l’actual.
S’està parlant poc de la tasca inaplaçable que estem fent al costat, especialment, dels col·lectius més vulnerables. Moltes i molts de nosaltres gestionem serveis bàsics en el dia dia dia de persones, col·lectius i comunitats, ja des de les pròpies administracions públiques com a través d’entitats i organitzacions.
Ens posem al costat de les veus que han reclamat al Govern un pla de xoc urgent per assegurar l’atenció a les persones més vulnerables durant la gestió de la crisi, més enllà, i també, de l’explicitació de protocols específics en funció de cada tipologia de servei, o de les mesures de reforç davant la previsible ampliació de necessitats a conseqüència d’altres mesures que s’estan dictaminant.
A l’espera i reclamant aquestes mesures, volem reiterar que des del CEESC ens mantenim al costat dels professionals per fer-los costat i assessorar especialment en allò extraordinari que la situació que estem vivint pugui suposar.
Som professionals de la cura, també. Ara, cuidem-nos més que mai. Hem de seguir desenvolupant el nostre paper, però prevenint més que mai, per nosaltres i per les persones amb què treballem. Fem atenció rigorosa a les recomanacions generals que vagin emetent els organismes sanitaris.
A més, hem d'assumir la responsabilitat de transmetre tota la informació que, amb caràcter general, pugui ser útil a la ciutadania i, per tant, mantenir-nos puntualment informats.
En aquests enllaços trobareu informació que us pot ser d'utilitat:
Esperem que una situació tan excepcional com aquesta ens ajudi a resituar algunes realitats en el lloc que realment es mereixen i, com hem fet tantes vegades, mostrar-nos resilients i sortir reforçats com a professió i com a societat del conflicte.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.