El futur a l'acabar l'ESO

Informadors juvenils i professionals especialitzats ofereixen orientació amb més de 50 conferències, una exposició i sessions d'assessorament personalitzades.
PIJ Ciutat Vella. Sant Pere més Baix, 55. 18.00 h. 
Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia. 

La campanya programa més de 50 xerrades repartides per tot BCN.
En plena adolescència i encarats al dilema d'escollir futur. A aquest panorama és al que s'enfronten els alumnes de quart d'ESO. Al vertigen de decidir quin camí han de seguir entre una oferta formativa immensa que inclou diversos batxillerats, un munt d'estudis universitaris i moltíssims cicles formatius mitjans i superiors. La campanya In-forma't s'adreça als joves de Barcelona, els ofereix informació i assessorament i s'inaugura avui amb una conferència al PIJ (punt d'informació juvenil) de Ciutat Vella sobre La FP dual: els models de Catalunya i Alemanya.

Organitzada per la Xarxa de Punts d'Informació Juvenil de l'Ajuntament de Barcelona, la campanya té programades més de mig centenar d'activitats que dirigeixen informadors juvenils i professionals especialitzats en la matèria i que es realitzaran fins al 24 d'abril en una vintena d'equipaments repartits per tota la ciutat.

Un dels principals capítols d'aquesta campanya són les conferències Tria Via, una sèrie de xerrades es específiques sobre cicles formatius, programes de Qualificació Professional Inicial (per als que no s'han graduat) i estudis universitaris per conèixer les vies d'accés, els continguts i les sortides professionals que ofereixen. Per ajudar els joves a reflexionar, el programa inclou una altra quinzena de xerrades de diversos temes, com I tu ¿què faràs?, Itineraris formatius, Estudiar en anglès fora, Reenganxa't als estudis i Formació no reglada.

Una exposició itinerant integrada per 11 plafons presenta totes les opcions acadèmiques possibles després de l'ESO per ajudar els joves a comprendre més bé les seves possibilitats. La mostra es titula Acabes l'ESO... Ja saps què faràs?, actualment s'allotja als PIJ de les Corts i Sant Andreu i fins al 4 d'abril recorrerà una dotzena d'espais. La campanya també ofereix assessorament presencial i personalitzat a càrrec de professionals en diversos centres i un fòrum de Facebook per resoldre dubtes preguntant directament el que es vol saber a altres estudiants.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/futur-lacabar-leso-3034769

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.