VIA LABORAL Servei d'inserció sociolaboral de joves tutelats i extutelats

Via Laboral és un projecte per a la inserció sociolaboral de joves tutelats i extutelats.

Es tracta d´un programa per a la millora de l´ocupabilitat dels i les adolescents tutelats i extutelats que té com a principal objectiu la continuïtat del procés d´intervenció social i educatiu amb ells, per tal de garantir la seva incorporació social i laboral quan arriben a la majoria d´edat.

"Via Laboral" assessora i orienta envers la formació, la inserció i la intermediació amb empreses de l'àrea de suport a aquests joves.

El projecte té la finalitat d'aconseguir que els joves tutelats i extutelats adquireixin competència professional per millorar la seva ocupabilitat, d'acord a tres eixos fonamentals:

. diagnòstic de l'ocupabilitat: s´analitzen els factors crítics que poden dificultar el procés d´inserció.

· desenvolupament de les competències: s´ajuda al jove a identificar, transferir i desenvolupar les competències claus per poder-se incorporar al mercat laboral amb èxit.

· seguiment tutorial individualitzat i grupal: d´acord amb els dos eixos anteriors, serà el vehicle que permetrà al jove fer un veritable acostament al món laboral.

Aquests eixos defineixen el circuit d'inserció del servei que s´ofereix al jovent adscrit, el qual conforma el recorregut que cada jove realitzarà seguint un itinerari individualitzat d'acord amb les seves capacitats, característiques i interessos amb el suport d'un tutor.

El projecte "Via Laboral" és un servei públic creat per la Secretaria d´Infància i Adolescència (SIA) del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i és gestionat pel CASC des de l´1 de juliol de 2010.

Actualment el desenvolupament del servei es realitza a Barcelona, Girona i Tarragona. 

Seu central :

Espai Cabestany - Àrea de Suport als Joves Tutelats i ExTutelats (ASJTET)

C/ Cabestany, 19. 08014 Barcelona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.