Projecte “Exercici físic, esport i educació per a menors residents en centres tutelats”



El programa es desenvolupa en un centre del Berguedà

L’Obra Social de Caixa Penedès i l’Associació Esportistes Solidaris de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte “Exercici físic, esport i Educació per a menors residents en centres tutelats”. L’acte de la signatura, celebrat a la seu central de Caixa Penedès, ha comptat amb la participació del cap de l’Obra Social de Caixa Penedès, Antoni Gistau, i de la secretària general de l’Associació Esportistes Solidaris, Anna Cabarrocas. 

L’associació està presidida pel conegut exblaugrana, Roger Esteller, medalla de plata a l’Eurobasket de París del 1999.

Els destinataris del projecte “Exercici físic, esport i Educació per a menors residents en centres tutelats” són menors que viuen en centres residencials d’acció educativa, que participen voluntàriament al programa. La iniciativa vol intervenir en el procés educatiu de menors en situació de risc social, mitjançant la pràctica planificada, estructurada i adequada de programes d’exercici físic i esport.

Aquest objectiu general es concreta en tres àmbits específics: Físic, possibilitant el restabliment de les capacitats físiques i desenvolupant les habilitats bàsiques; psicològic, substituint la seva escala de valors relacionada amb l’oci i el temps lliure prestablerta per un entorn poc saludable, i social, on es pretén millorar les relacions interpersonals i desenvolupar la consciència de grup.


Amb la pràctica habitual de l’esport que suposa “Exercici físic, esport i Educació per a menors residents en centres tutelats”, els joves trauran beneficis psicològics i socials, com la millora de l’autoestima i de l’autoconfiança així com una millor socialització, atès que l’esport necessita de la mútua confiança, el companyerisme i la solidaritat per avançar. Pel que fa als beneficis cardiovasculars, els joves i adolescents gaudiran un procés de millora de les seqüeles que el consum de drogues i alcohol pugui deixar als seus cossos.

Actualment, el programa es duu a terme al Centre Residencial d’Acció Educativa Mas la Riera (Berguedà), on resideixen menors d’entre 12 i 18 anys, tots ells en situació de risc social i tutelats per la D.G.A.I.A.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.