Plantegen habilitar pisos tutelats pels adolescents del CRAE


El Centre de Formació i Prevenció vol donar continuïtat al seu projecte obrint pisos tutelats per a aquells menors que, per la seva edat, ja no poden continuar al CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa). En el projecte actual, els infants han de sortir del centre quan arriben als 14 anys, la intenció és continuar la formació i atenció que fan amb aquests joves més grans que han de sortir dels centres. Segons el director del Centre de Formació i Prevenció, Jaume Clupés, l’objectiu és treballar amb els joves projectes que siguin bons pel seu futur, educatius, formatius o laborals.

Clupés ho ha dit durant una visita que s’ha fet aquest matí al CRAE del carrer Castaños, on el Centre de Formació i Prevenció es va traslladar fa sis mesos. Un canvi que va comportar els recels i la negativa inicial dels veïns que van manifestar-se obertament en contra de l’arribada del centre a les instal•lacions de la parròquia de Montserrat. Ara, passats els primers mesos, el CRAE del carrer Castaños ha vençut les reticències inicials dels veïns. En aquest sentit, Clupés afirma que la pedagogia feta des del principi ha estat essencial per canviar l’opinió dels contraris a l’arribada dels menors al carrer.

Així, el director del Centre de Formació i Prevenció explica que la relació amb els veïns ha canviat molt en aquests mesos. Fet al que també ha contribuït la bona relació i integració de la vintena de menors que viuen al CRAE al barri i a les activitats lúdiques i esportives que s’hi duen a terme. De fet, el Centre de Formació i Prevenció treballa per una integració plena dels infants dels que tenen cura al lloc on viuen.

El Centre de Formació i Prevenció va traslladar-se al carrer Castaños després que es quedés petit el Mas Sant Jordi, on fa més de 25 anys que van començar a treballar amb menors que tenen la custòdia retirada dels seus pares. En aquesta nova ubicació viuen 20 menors d’entre 4 i 13 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.