Tres projectes de joves emprenedors, guanyadors en el I Social Startup Meeting BCN de la UB


La trobada va reunir a la seu d’Alumni UB prop d’un centenar de joves emprenedors que van exposar els seus projectes d’empresa social. 


Els guanyadors del I Social Startup Meeting Barcelona, amb els membres del jurat. Foto: Denis Ileri08/05/2013

Una cafeteria social, una assessoria jurídica gratuïta i una plataforma en línia que uneix ciutadania i ciència han estat els projectes guanyadors en la primera edició del Social Startup Meeting Barcelona, una iniciativa pionera de la Universitat de Barcelona que va tenir lloc el cap de setmana passat i en el marc de la qual prop d’un centenar de joves emprenedors de la ciutat de Barcelona van exposar els seus projectes d’empresa social. Els participants van tenir el suport i l’assessorament d’una vintena dels millors mentors, coachers i consultors d’empreses socials.

El primer premi se’l va endur Wake up Café, una iniciativa que ha desenvolupat un equip interdisciplinari format, entre d’altres, pels llicenciats de la UB Héctor Gardó i Ana Montoro, i els estudiants de la UB Nicole Herencia i Ignasi Vilaplana. Es tracta d’un projecte multiprofessional de cafeteria social que s’iniciarà a Bellvitge amb l’objectiu d’impulsar l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral, així com les xarxes d’apoderament, de joves del barri d’entre setze i vint anys. El premi inclou l’assessorament en àrees funcionals, finances i vendes durant sis mesos.

El segon projecte premiat va ser Legally Savvy, una plataforma de micromecenatge per a assessorament jurídic a preu social i també gratuït per a persones amb dificultats d’accés a aquests serveis, amb l’objectiu també de millorar l’ocupabilitat dels advocats a l’atur. El premi consisteix en l’allotjament i acompanyament professional per a creació cooperativa durant quatre mesos, quatre hores a la setmana.

Per últim, el tercer guardó va recaure en el projecte Scivolunteers, en què han participat els estudiants de la UB Andrés Correa, Gemma Masó i Joan de la Malla, entre d’altres. Es tracta d’una plataforma en línia que promou la implicació ciutadana en els processos de recerca científica de manera global en la línia del moviment de la ciència ciutadana (citizen science). El premi consisteix en l’entrada en la segona fase del LinkoStart 2014, un programa de llançament de projectes empresarials de la Fundació INLEA.

La primera edició del Social Startup Meeting Barcelona ha estat un èxit de participació i de generació d’iniciatives. De les cinquanta primeres idees que es van proposar el divendres, durant el cap de setmana se’n van treballar set de manera col·laborativa en els àmbits següents, a part de les guanyadores:

- Share: plataforma per compartir coneixements entre estudiants
- Entitats 3.0: plataforma de màrqueting, comunicació, participació i incidència política per a entitats d’economia social
- Economia blava: centre de difusió i experimentació d’innovacions socials i ambientals
- Biberó: fabricació de biberons 100 % reutilitzables
- Scultura: plataforma d’aprenentatge significatiu i educació en valors
- Restauració de mobles: recollida i restauració de mobles en desús per part de persones en situació d’exclusió social
- Social delivery: plataforma per compartir recorreguts i necessitats de transport dins d’una mateixa ciutat

L’objectiu del I Social Startup Meeting Barcelona era que persones emprenedores de diferents perfils professionals i amb inquietuds socials impulsessin iniciatives empresarials de caràcter social i base tecnològica, mediambiental o cultural que en el futur es puguin desenvolupar com a negocis sostenibles.

La trobada ha estat organitzada per la Universitat de Barcelona, a través del Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social, Alumni UB, el LabCoop i el HUB Barcelona Candidate.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.