Què vol dir Violència de Gènere ?

La violència que es realitza contra les dones ha estat denominada durant els darrers anys violència de gènere o violència domèstica ja que es produeix dins del nucli familiar.

Violència de gènere

“Tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que causa, o és susceptible de causar a les dones, dany o patiment físic, psicológic i sexual, i inclou les amenaces d'aquests actes i la restricció o privació arbitrària de la llibertat, tant en la vida pública com la privada (Art. I de la “Declaració sobre l'eliminació de la violència contra la dona” de les Nacions Unides, 1993”)

La violència contra les dones és un problema de totes les societats. És una forma de poder de l'home vers la dona mitjançant la força i la manipulació.

No és un fet aïllat i tampoc localitzat en el temps. Ha existit sempre al llarg de la història i en totes les societats. Fins fa poc ha estat un fet desconegut. Aquest desconeixement ha estat motivat per la seva consideració d'un problema privat. En totes les societats actuals existeixen diferents manifestacions de violència vers les dones. El maltractament és, només, una de les possibles manifestacions dels que s'anomena violència de gènere.

La violència en la parella és un fet molt freqüent i a l'hora molt amagat. La víctima ho amaga i l'agressor no té coneixement dels fets. Només és visible pels altres quan el mal ja és molt greu.

Les desigualtats entre homes i dones reprodueix i manté la violència al nucli de la llar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.