"12 @ 16" al carrer Leiva d'Hostafrancs

Els joves i adolescents hostafranquins comptaran amb un nou equipament al carrer Leiva

El nou equipament d'uns 200 metres quadrats i que s'anomenarà "12 @ 16", s'ubicarà als baixos del carrer Leiva número 67 del barri d'Hostafrancs, i obrirà a partir de la tardor de 2018 cada tarda entre les 17 i les 21 hores, i el cap de setmana en funció de la demanda. La resta d'hores restarà obert a altres entitats i col·lectius que nescessitin l'espai per reunir-se o treballar.

El Districte de Sants-Montjuïc respon així a les aportacions fetes en el Pla d’Actuació del Districte i a la necessitat dels joves d’aquest barri, que representen un 20% de la població. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, recorda que “els equipaments juvenils ha estat una demanda històrica, i el districte de Sants-Montjuïc està infradotat en equipaments juvenils i d’adolescents”.

L’equipament comptarà amb una sala de trobada, una zona d’acollida, un espai que aculli activitats com el ping-pong o el ball, despatxos i arxius, una sala taller, un espai polivalent per fer deures i on hi haurà taules amb ordinadors, un estudi de gravació i so, i un magatzem per guardar material. “Serà un equipament molt polivalent i flexible, on es pugui combinar l’estudi, el joc i l’oci”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Les obres d’aquest projecte començaran aquest any i tindran un cost de 552 mil euros.

El veïnat d’Hostafrancs celebra l’obertura d’aquest futur equipament, però “s’estranya que no hi hagi hagut cap procés participatiu per escoltar les necessitats prioritàries que pot cobrir un equipament”, diu Jordi Clausell de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs, qui demana que se’ls informi més sobre aquest projecte, “creiem que hi ha hagut una manca d’informació i transparència”, i denuncia que s’opti per una política de fets consumats: “Volem saber si l’equipament encabirà tots els adolescents en general o una tipologia d’adolescents i quines activitats s’hi faran”.

I des de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, el seu president Josep Espín es mostra “sorprès” al conèixer aquest nou projecte, “no en sabíem res fins que, de sobte, es va anunciar” i “tampoc sabem d’on ha sortit aquesta demanda ni a petició de qui”.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.