Carta als Reis Mags en un any peculiar per Miquel Casellas


Enguany per més d’una generació ens ha tocat valorar que la gràcia de tot plegat no estava ni dins ni fora de l’embolcall sinó en la mirada còmplice dels qui comparteixen aquest gran acte d’obrir regals en aquesta nit màgica.

Estimats Reis Mags enguany ha estat molt diferent. Durant aquests dotze mesos que deixem enrere hem après moltes coses. No hem passat nou mesos en va sense aprendre la lliçó que el Covid en ha deixat a tots nosaltres i en especial a les persones més grans que han viscut autèntics drames en residències i hospitals, lluny dels seus éssers més estimats.

Uns mesos de confinament on hem après com es podia treure profit de cada racó de la nostres llars i espais exteriors. Enguany ens han posat a prova. Nosaltres que ens creiem els amos i senyors de l’univers hem vist com aquest virus ens han desmuntat el nostre món que nosaltres teníem tan ben preparat per al futur. Les nostres armes més letals no han servit de res per fer front a aquesta pandèmia mundial que ha visitat tots els racons del planeta.

Per aquest reis demanem més que mai abraçades i petons per a tothom perquè una cosa que semblava tan nostrada ens ha estat quasi prohibida amb altres persones que no estaven integrats a la nostra bombolla de convivència.

Hem estat setmanes i mesos sense poder compartir un somriure en viu amb els nostres éssers més estimats. Una cosa que semblava que formava part de la nostra idiosincràsia més personal ens ha estat robada sense avisar i sense treva.

Els altres anys per aquests dates tan senyalades omplien calaixos amb regals materials. Tots recordem de petits com es vivia aquesta nit màgica quan després d’una nit que costava de aclucar els ulls veies com algunes de les teves il·lusions es feien realitat.

Enguany per més d’una generació ens ha tocat valorar que la gràcia de tot plegat no estava ni dins ni fora de l’embolcall sinó en la mirada còmplice dels qui comparteixen aquest gran acte d’obrir regals en aquesta nit màgica.

Les abraçades i els petons són els millors regals per aquests dies que podem donar i ens poden oferir. La nostra solitud ens ha acompanyat durant molts mesos d’aquest any. Mai no havíem viscut aquesta crueltat lluny dels nostres éssers estimats que han viscut fora de la nostra bombolla. Sort encara hem tingut de les videoconferències que ens han permès estar virtualment prop dels nostres amics i parents, però al final és un exercicí fred que et posa la mel a la boca, però no pots assaborir aquestes sensacions plenes que només es poden compartir en viu i en directe.

Nosaltres que de cop i volta ens hem carregat la nostra vida social. Aquí en aquest tros del món que és una part essencial de la nostra raó de ser. Hi ha altres cultures que aquest aïllament ja ho tenen una mica coll avall en el seu dia a dia, però aquí en el país de les terrasses, festes populars i altres esdeveniments, costa molt assimilar aquesta nova situació d’aïllament.

Per aquests Reis Mags no ens cal forçar més encara les empreses de paqueteria que enguany amb tot això de la pandèmia han treballat de valent. Sempre podem anar a buscar algun petit detall en el comerç local proper de km 0 que ens permeti també donar un cop de mà al teixit comercial de casa nostra que és qui majoritàriament ens ha salvat les castanyes del foc durant aquesta pandèmia.

La gran riquesa d’aquests dies vindrà de la mà d’aquells moments que tothom recorda per sempre en la nostra memòria. Potser hi haurà alguna foto que es pugui considerar una aproximació, però la gràcia de tot plegat es guarda en sensacions ben endins del nostre cor i la nostra ànima.

Més que mai creiem en els petons i abraçades com un dels millors regals que tinguem al nostre abast i que massa vegades hem substituït per coses materials com consoles o altres aparells electrònics que en comptes d’apropar-nos ens allunyen de la nostra condició humana.

https://www.eixdiari.cat/opinio/doc/93512/carta-als-reis-mags-en-un-any-peculiar.html?utm_source=Butlletins+Eix+Diari&utm_campaign=6045503049-butlleti_titulars_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_c8e6ecb022-6045503049-28299585

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.