Els veïns dels Pallaresos s'oposen a la instal·lació d'un centre de menors al municipi


L'immoble en qüestió, on s'ubicaria el possible CRAE, es troba a l'avinguda de Bofarull del municipi. 
Creuen que no és el lloc més idoni per a un Centre Residencial d'Acció Educativa i pretenen mobilitzar-se perquè se'ls escolti

«No tenim res en contra dels infants o joves que viuen acollits en un CRAE mentre no poden retornar amb la seva família o se'ls troba una família acollidora, però els Pallaresos no és el lloc més idoni per instal·lar un centre d'aquestes característiques», assegura Raymi Morales, una de les veïnes del municipi.

«El nostre poble és més aviat una ciutat-dormitori, amb cases unifamiliars, on tothom treballa fora i que no disposa dels serveis o les infraestructures que reclama un CRAE», afegeix Morales, que està fent possible que la veu dels veïns sigui escoltada. «Jo no tinc cap càrrec al municipi, només recullo les inquietuds i els neguits dels veïns», apunta.

Per assolir aquest objectiu, els veïns volen promoure algunes iniciatives com una recollida de signatures per a fer-la arribar a l'Ajuntament, col·locar pancartes en llocs estratègics del municipi o fer cacerolades cada dia a les vuit del vespre. També es plantegen mobilitzar-se però encara no disposen de cap permís.

Per la seva part, el govern municipal (IP Els Pallaresos-Unió Nou Impuls PSC i Cs) va voler deixar clar que l'Ajuntament dels Pallaresos «en cap moment ha demanat la instal·lació d'aquest centre». Ho va fer amb una nota publicada aquest cap de setmana a les seves xarxes socials, que coincideix amb el què diuen els veïns.

«Si realment el que importa és el benestar d'aquests infants, creiem que a Tarragona, que és a on ja està ubicat el CRAE que volen portar als Pallaresos, tenen un gran i divers ventall d'opcions, activitats i serveis que els Pallaresos no podem oferir», explica el consistori.

La nota prosseguia dient que «estem segurs que a Tarragona estan més preparats, disposen de més recursos, serveis i per descomptat existeixen una gran quantitat d'immobles o espais on traslladar aquest CRAE. En tot cas, continuarem les converses amb el Departament de Drets Socials i l'Institut de Treball Social i Serveis Socials».

D'altra banda, Junts pels Pallaresos acusa el govern local de manca d'«humanitat i empatia» i creu que «l'Ajuntament ha d'humanitzar-se i no contribuir a un no rotund que incita a l'odi, i que provoca malestar entre els veïns».

El passat 13 de setembre l'alcalde dels Pallaresos, Jordi Sans, va rebre a l'Ajuntament al director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Tarragona, Daniel Sagalà, i a la cap del Servei d'Atenció a la Infància i Adolescència, Isabel Carrasco.

En aquesta trobada es va informar l'Ajuntament que els Serveis Territorials de Drets Socials a Tarragona, a través de l'empesa gestora INTRES, s'havia trobat un immoble als Pallaresos –ubicat a l'avinguda de Bofarull– que complia amb els requisits per instal·lar un CRAE i que aquesta era la seva intenció.

Més suport

La Plataforma Pro-Llevant, que és contrària a la instal·lació d'un macroalberg per joves amb problemes de risc psicosocial a la Ciutat Residencial de Tarragona, també ha volgut donar suport als veïns dels Pallaresos en aquesta comesa animant els veïns a organitzar consultes «que tenen molt de ressò mediàtic», diuen.

La Plataforma, en un comunicat, explica que el Govern està desbordat de joves menors tutelats, molts d'ells, conflictius, i que el seu agrupament en un mateix centre és, en si mateix, un acte de segregació de la societat i no d'integració.

https://www.diarimes.com/noticies/camp_tarragona/2022/10/18/els_veins_dels_pallaresos_oposen_instal_lacio_centre_menors_municipi_128996_1093.html


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.