Palabras de niño. El libro que escucha a los niños y despierta a los mayores


Autor: La Granja, Granja Escuela de Santa María de Palautordera.
Editorial: Plataforma 

Els nens i les nenes tenen una immensa capacitat per simplificar la vida. Les paraules que recull aquest llibre són un exemple d'aquesta afirmació. Són paraules que ensenyen i sorprenen, paraules que acompanyen i, potser, curen del desencant dels adults. 


Després de trenta anys educant nens i nenes a les colònies escolars tradicionals i els campaments d'estiu, a la Granja, una granja escola ubicada a la població de Santa Maria de Palautordera (Barcelona), es varen adonar que alguna cosa estava passant. El soroll del món i les presses constants havien provocat que els petits no tinguessin l'oportunitat d'escoltar les seves pròpies preguntes, i això els generava moltes carències emocionals. 

La introducció de l'educació emocional als tallers i les activitats va representar el naixement de les paraules amb sentit, la creació d'un lloc per pensar i sentir i la retrobada amb la màgia. La proposta dels autors s'explicita en el convenciment que si els més petits poden, també hem de poder els adults.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.