El SOC i el CIRE signen un acord de col·laboració per implementar programes de formació i borsa de treball per a persones privades de llibertat

Els beneficiaris milloraran la seva qualificació professional, podran accedir més fàcilment al mercat de treball i incrementaran les oportunitats d'inserció laboral


El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, han signat un acord marc de col·laboració entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). Amb aquest acord marc, el SOC i el CIRE col·laboren per desenvolupar diversos projectes de formació professional per a l’ocupació, borsa de treball i orientació laboral, entre d’altres, tant per a persones menors com majors de 25 anys privades de llibertat o sotmeses a mesures alternatives i ateses pel Departament de Justícia.

A càrrec del Fons Social Europeu (FSE), les persones beneficiàries majors de 25 anys disposaran d’una borsa de treball del CIRE, un programa de formació professional amb certificats de professionalitat per a centres penitenciaris i altres actuacions que preveu el programa del FSE.

I a càrrec del Programa operatiu d’ocupació juvenil, els joves menors de 25 anys disposaran d’una borsa de treball del CIRE, un programa de formació professional amb certificats de professionalitat per a centres educatius de justícia juvenil, programes de segona oportunitat, formació en teconologies de la informació i comunicació, orientació, tutorització, adquisició de competències transversals i professionals així com experiència professional per millorar la seva inserció laboral.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha explicat que “aquest conveni afectarà més de 800 reclusos i els ajudarà clarament a la seva reinserció laboral”. Per la seva banda, el conseller Puig ha destacat que es “garanteix que totes les persones subjectes al programes de reinserció, rebin una formació acreditada i homologada per poder integrar-se al mercat laboral” obtenint un certificat de professionalitat.

Les actuacions previstes en aquest acord marc contribuiran al fet que les persones beneficiàries millorin la qualificació professional, puguin accedir més fàcilment al mercat de treball i incrementin les oportunitats d’inserció laboral.

A més, el CIRE vol implementar i desenvolupar un projecte de certificats de professionalitat basat en el reconeixement de la formació professional per a l’ocupació que s’imparteix en els centres penitenciaris i educatius de justícia juvenil de Catalunya, amb la finalitat de certificar i acreditar les competències professionals de les persones sota mesura judicial. 

Aquest model de formació professional per a l’ocupació ens ha de permetre, d’una banda, millorar els continguts, adaptant-los a les necessitats del mercat laboral actual i al treball productiu dels centres penitenciaris i educatius de Catalunya i, d’altra banda, el reconeixement per part del teixit productiu català, amb la finalitat que la formació que s’imparteixi esdevingui un instrument real de reinserció sociolaboral.

Per últim, el CIRE gestiona una borsa de treball dirigida a la inserció laboral de les persones que estan sota mesures judicials com a eina per fer de pont entre el món penitenciari i el mercat de treball. Els objectius prioritaris de la borsa de treball són: d'una banda, millorar l'accés al mercat de treball promovent l'ocupabilitat en el seu sentit més integral, adquirint les competències professionals i personals per desenvolupar-se en un lloc de treball a curt i/o llarg termini, i, d'altra banda, fomentar l'ocupació d'aquest col·lectiu.

Les persones que s'incorporen a la borsa de treball segueixen un itinerari d'integració sociolaboral personalitzat i individual. Es tracta d'establir plans de treball i accions individuals tenint en compte la casuística de cada individu, de manera que li permeti potenciar les seves capacitats i adaptar-ne de noves amb la finalitat d'estar preparats pels continus canvis del mercat de treball.

El fet d'invertir en aquest col·lectiu afavoreix la disminució de la reincidència al mateix temps que garanteix l’augment de la seva competitivitat i, per tant, els facilita l'accés al mercat de treball en igualtat de condicions que la resta dels ciutadans.

http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/SOC_CIRE_HC

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.