Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, t’acompanyem durant el confinament

Des del començament d’aquest període, s’han realitzat una sèrie d’activitats virtuals obertes que han gaudit d’una participació i un grau de satisfacció elevats.
En les setmanes recents de la pandèmia pel COVID-19, que han resultat en l’aturament complet d’escoles, negocis i serveis de tot el país, el CEJFE s’ha posat a l’avantguarda en l’àmbit de les noves formacions en línia per a adaptar-se a aquesta nova realitat.

Des del començament d’aquest període i fins a la data de publicació d’aquest article, s’han realitzat 20 activitats virtuals obertes que han gaudit d’una participació i un grau de satisfacció elevats.

Transitar cap al teletreball. La ruta dels cinc dies: Realitzada per formadors/es de l’empresa Trainingsite, van oferir una píndola diàriament durant tota una setmana amb l’objectiu d’ajudar a prendre el control de les eines que es fan servir actualment per fer teletreball.

Vam comptar amb la participació de fins a un centenar de professionals i una rebuda extremadament positiva per part del col·lectiu, amb 3 quarts dels assistents valorant les activitats com a molt útils i interessants, això va motivar la repetició de tots cinc webinaris a la setmana següent.


Que hem d’aprendre amb la crisi? Desenvolupament professional i organitzacional: La presa de consciència de la nova realitat és el primer pas de la transició en la que el CEJFE et vol acompanyar. És per això que vam dedicar 3 píndoles formatives a temàtiques orientades a la nova perspectiva que la crisi planteja i que la gran majoria dels participants van rebre amb una opinió molt positiva.


Millora la teva comunicació en entorns en línia: Entre els nostres interessos es troba garantir que tothom es pugui desenvolupar amb les noves formes de comunicació que tanta importància prendran durant el confinament i que també es tracta d’una oportunitat per millorar les nostres habilitats de socialització en entorns virtuals.

- Tres estratègies per millorar la teva comunicació escrita multicanal (Neus Arqués Salvador) i Tècniques de comunicació online per impulsar la presència online (Jordi Gangolells Isanta) van ser les dues píndoles que es van dedicar a aquesta tasca. Ambdues van tenir una rebuda positiva tant per part de l’alumnat que hi va assistir en directe com al canal Justícia de YouTube, on es va arribar al voltant de 200 visualitzacions.

Adaptant l'avaluació i la intervenció a situacions de crisi: Des del CEJFE prenem consciència que, durant temps de crisi com l’actual, no només es pressiona tot el personal –especialment alguns sectors- per mantenir els serveis actius sinó que a més augmenta la responsabilitat sobre la feina. És per això que vam dedicar una sèrie de píndoles a acompanyar al que considerem un dels col·lectius laborals més negativament afectats per les circumstàncies del COVID-19: Prendre decisions ràpides en temps de crisi amb marges tècnics de confiança (Antonio Andrés Pueyo), Enquadrament ètic de les decisions professionals preses en situacions de crisi (Jesus Vilar Martín), El risc de victimització envers la infància i l'adolescència (Noemi Pereda) van ser les píndoles que vam dirigir sobretot a aquesta part de professionals ara altament estressats, aconseguint més de 100 participants i una rebuda excepcionalment positiva per part de la comunitat.

Eines per al desconfinament: La part final de l’acompanyament s’orienta a assegurar l’autonomia i la conservació dels criteris i coneixements que hem aconseguit adquirir al llarg del període. Vam dedicar 2 píndoles als temes que crèiem de major importància:

- Infoxicació i fake news (Dolors Reig) ens va oferir una finestra a l’únic àmbit que prospera en temps de crisi: el món de les notícies fraudulentes o fake news. La presentació va comptar amb gairebé 50 participants i més de 70 a YouTube, amb unes valoracions molt positives per part de les persones assistents.

- Els valors com a eina de gestió i canvi organitzatiu (Manel Muntada Colell) ens introdueix a una temàtica ben necessària dins de la cultura corporativa i organitzacional, que es troba en un canvi constant i cada vegada més ràpid. Una vegada més, vam comptar amb 50 participants virtualment i més de 50 a YouTube, aconseguint també una valoració molt positiva.

- Passar del confinament al desconfinament (Joan Quintana Forns) ens acompanya a través dels processos socials i emocionals pels quals haurem de passar en el camí cap a la nova normalitat. Va tenir una molt bona aceptació tant entre els 30 participants virtuals com els 100 a YouTube.

- Més enllà del teletreball, el treball en xarxa (Virginio Gallardo Yebra), després de tant de temps acustomant-nos al teletreball ens podem permetre parlar sobre com ha afectat a la nostra feina i la nostra capacitat per a treballar en xarxa. Va tenir molt bona valoració entre els 90 professionals que van participar-hi virtualment.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.