Tres manresans creen ‘Guspira’, el primer joc de taula inspirat en els correfocs

Els joves han engegat una campanya de micromecenatge per reunir 5.000 euros


Jordi Torra, David Ariño, i Núria Font són tres manresans, d’entre 24 i 29 anys, a qui els uneix la seva passió pel joc i per la cultura del foc. Tots tres són membres de Xàldiga, l’entitat que organitza el correfoc de Manresa, i un cop a la setmana es troben per jugar a cartes. En una d’aquestes trobades va sorgir la idea de crear el seu propi joc, inspirat en els correfocs. I així és com neix ‘Guspira’, un joc format per 150 cartes i un dau que, segons Ariño, pretén plasmar el funcionament d’un correfoc. 

De moment, ja tenen la idea, però els falta el finançament. Per això, han engegat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de reunir els 5.000 euros que necessiten per fer-lo realitat.

‘Guspira’ és el primer joc de taula inspirat en el món del foc, els diables, les bèsties i tot el que envolta un correfoc, una de les festes catalanes més populars. Entre les 150 cartes que formen part del joc, hi ha elements característics d’aquesta celebració com el drac, la guita, els diables, els tabalers o els correfocaires.

El joc, que està pensat per jugar entre 2 i 4 persones majors de 8 anys, comença amb una carta que simbolitza la plaça i, al llarg de partida, pretén plasmar el recorregut d’un correfoc. Un des seus ideòlegs, Jordi Torras, ha explicat que no està inspirat en cap correfoc en concret i, per això, les figures no representen cap colla. Segons Torras, la idea és que tothom s’hi pugui sentir representat.
Una eina de promoció de la cultura catalana

‘Guspira’ vol anar més enllà de ser un simple joc i, a part de la seva vessant lúdica, també busca convertir-se en una eina de promoció de la cultura catalana i de les festes populars De fet, les cartes no inclouen cap text amb la idea que pugui arribar a qualsevol indret del món.

Els impulsors del projecte tenen previst començar a fabricar el joc tan bon punt aconsegueixin els 5.000 euros necessaris, amb l’objectiu de poder entregar les recompenses a l’inici del 2015. El tiratge inicial serà de 1.000 unitats i el preu de venda serà de 20 euros per joc. El ‘Guspira’ es podrà comprar a través de la botiga on-line del joc, en establiments col·laboradors de la campanya de Verkami i, possiblement, en altres botigues físiques especialitzades en jocs.


http://www.festadirecte.cat/tres-manresans-creen-guspira-el-primer-joc-de-taula-inspirat-en-els-correfocs/#

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.