Novetats Biblioteca en línia maig 2020





Revista electrònica: International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology

International journal of offender therapy and comparative criminology [en línia]. London: SAGE Publication Ltd, [1966-]. [consulta: 5 de maig de 2020] ISSN 1552-6933

Publicació mensual de l’editorial Sage Publishing que durant més de cinc dècades, ha proporcionat a terapeutes, consellers, investigadors, psicòlegs i psiquiatres forenses, criminòlegs i responsables polítics, articles de recerca sobre delictes violents, delictes sexuals, violència domèstica, delinqüència juvenil, perfils criminals i avaluació de riscos. Es fa èmfasi en el tractament del delinqüent, tant pel que fa a la teoria com per a la pràctica clínica.

Enllaç al sumari. Us hi voleu subscriure? Voleu el text complet d’algun article? biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat

Butlletí electrònic: Sepin Família i Successions Catalunya

Sepin famíIia i successions Catalunya [en línia]. Madrid: Editorial Jurídica Sepin, [2015-]. [consulta: 5 de maig de 2020], ISSN: 2445-1983

Si voleu estar al dia en dret de família i en dret successori de Catalunya us interessa aquest butlletí/revista digital de l’editorial Sepin de periodicitat quadrimestral. Son destacables els seus estudis de jurisprudència, les seves taules comparatives, enquestes jurídiques i esquemes.

Enllaç al sumari. Us hi voleu subscriure? Voleu el text complet d’algun article? biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat
(La subscripció a aquest butlletí inclou també l’enviament del butlletí Sepin Familia y sucesiones de periodicitat mensual.)


Revista electrònica: Sexual Abuse
Sexual abuse [en línia]. London: SAGE Publication Ltd, [1988-], [consulta: 5 de maig de 2020]. ISSN 1573-286X

Aquesta revista ofereix articles especialitzats en el tema dels abusos sexuals. A diferència d’altres publicacions que presenten una combinació de diversos temes a l’entorn de la sexualitat humana i els delictes sexuals, en aquesta, hi trobarem exclusivament estudis sobre l’etiologia, les conseqüències, la prevenció, el tractament dels abusos sexuals.
Els estudis en profunditat proporcionen dades essencials per a aquells que treballen tant en entorns clínics com acadèmics, inclosos psicòlegs, psiquiatres, treballadors socials i terapeutes, així com per als treballadors de serveis socials a la infància.

Enllaç al sumari. Us hi voleu subscriure? Voleu el text complet d’algun article? biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat


Llibre electrònic: Tratado de Derecho de familia. Aspectos Sustantivos

Linacero de la Fuente, M. (Dir). Tratado de derecho de família: Aspectos sustantivos [en línia]. Segunda edición. Valencia: Tirant lo blanch, 2020. ISBN: 9788413360355

Éstudi rigorós i adaptat a les últimes i rellevants reformes en la matèria. Es tracta d'una obra en què coexisteixen els aspectes substantius i les noves coordenades legals del Dret de família, amb l'estudi teòric i pràctic de les mesures en els processos de família. El llibre s'estructura en 22 capítols dividits en dues parts clarament diferenciades: la primera part aborda exhaustivament les matèries pròpies del Dret de família (famílies, matrimoni, parelles de fet, aliments , nul·litat, separació i divorci, règim econòmic matrimonial, filiació, pàtria potestat, institucions de protecció de la infància i de l'adolescència i mesures de suport de les persones amb discapacitat). La segona part analitza els procediments de mutu acord i contenciosos i, especialment, les mesures en els processos de família.

Enllaç al sumari. Podeu demanar el text complet d’un màxim de 5 capítols. Feu la vostra petició a: biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat


Butlletí electrònic: La Ley penal
La ley penal [en línia]. Las Rozas, Madrid: Wolters Kluwer, [2004-], [consulta: 5 de maig de 2020]. ISSN 1697-5758

De periodicitat bimestral, aquesta revista/butlletí jurídic, ofereix una selecció d’articles doctrinals que estudien i analitzen la jurisprudència més destacada dels òrgans judicials penals, les darreres reformes legislatives i la doctrina especialitzada d’àmbit penal, penitenciari i processal penal. També inclou temes de criminologia i criminalística.
El darrer número té un apartat de 3 articles dedicat a la indemnitat del menor en el dret penal.

Enllaç al sumari. Us hi voleu subscriure? Voleu el text complet d’algun article? biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat



Llibre electrònic: (Des)igualdad y violencia de género
González Pulido,I. (Dir). Desigualdad y violencia de genero [en línia]. Primera edición. Valencia: Tirant lo blanch, 2019. ISBN: 9788413131078

Aquest llibre inclou, entre d’altres, capítols dedicats al: Tractament processal del menor com a víctima de violència de gènere arran de les últimes reformes i el Pacte d'Estat; Els processos col·lectius i la garantia d’igualtat; Mesures de protecció civil de víctimes de violència de gènere en la Unió Europea; El llenguatge en el tractament de la violència de gènere en els mitjans de comunicació; Procés penal i llibertat sexual; Pandora i Eva, justificacions de la misogínia en la cultura clàssica i el cristianisme, etc.

Enllaç al sumari. Podeu demanar el text complet d’un màxim de 5 capítols. Feu la vostra petició a: biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat



Revista electrònica: Prison Journal
The prison journal [en línia]. London: SAGE Publication Ltd, [1921-], [consulta: 5 de maig de 2020]. ISSN 1552-7522

Aquesta veterana publicació que s’actualitza sis vegades a l'any, recull en les seves pàgines estudis, idees i discussions sobre el confinament d'adults i menors, intervencions de tractament i sancions alternatives. Explorant grans temes com son el càstig i la intervenció correccional, aquesta revista pot ser molt valuosa per tots aquells professionals de la justícia que volen aprofundir sobre el tema penitenciari i sobre els seus programes i polítiques més innovadors.

Enllaç al sumari. Us hi voleu subscriure? Voleu el text complet d’algun article?: biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.