Catalunya acull 43 joves emigrats sols arribats a les Canàries

Treball, Afers Socials i Famílies es va oferir a acollir 40 joves el passat mes de desembre per refermar el compromís del sistema de protecció català amb els drets de la infància.


La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència ha acollit al sistema català de protecció a la infància i adolescència, 40 nois i 3 noies migrats sols arribats a les Canàries. Aquest va ser un compromís que va agafar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de contribuir en la resposta a l'emergència migratòria de les illes Canàries i sobretot a garantir els drets de les persones emigrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país. El Departament va presentar aquest oferiment després d'estudiar l'estat dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves.

La distribució de les 40 places es farà per tot el territori, responent a l'estratègia que ha dut a terme el Departament els darrers anys i que ha permès dissenyar un sistema d'acollida arreu del país que garanteix una distribució equitativa capaç de facilitar la inclusió dels joves atesos.

Així mateix, es continua instant a l'Estat a obrir vies legals i segures per a les persones refugiades i immigrades entre Àfrica i Europa a partir de fer efectius els compromisos de reassentament per a persones refugiades i vies de migració legal i segura. Per a fer-les efectives, Catalunya s'ofereix una vegada més a col·laborar en la seva implementació.

Actualment el sistema català de protecció a la infància atén 5.565 joves emigrats sols. Més de la meitat d'aquests joves, un 73%, tot i ser majors d'edat segueixen atesos en recursos residencials amb pròrrogues assistencials.

https://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/catalunya_acull_43_joves_migrats_sols_canaries.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.