L’Ajuntament de Barcelona impulsa el programa Làbora per fomentar la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social

El programa Làbora va néixer el 2014 per fomentar l’ocupació de les persones amb dificultat d’accés al mercat laboral, un pla liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i coordinat per ECAS, FEICAT i Creu Roja, entitats expertes en plans d’actuació vers aquest col·lectiu. Femarec també participa en aquesta acció i centra en el Districte de Gràcia el seu marc d’actuació. 

Aquest programa innovador es basa en un mercat laboral reservat a les persones en risc d’exclusió social que acaba sent beneficiós tant per a la persona participant com per a l’empresa. A la persona beneficiària li ofereix un servei de tutoria personalitzada que l’acompanya en un itinerari cap a la inserció en el mercat laboral o altres recursos d’ocupabilitat, i en quant a les empreses, les ofereix una borsa de candidatures on trobar la persona que millor encaixa en les seves necessitats de contractació laboral, oferint suport en la selecció del millor perfil i acompanyament en l’adaptació de la persona al lloc de treball.

L’eficàcia d’aquesta acció es basa en quatre pilars bàsics que donen força al projecte: un treball en xarxa entre els Serveis Socials i l’equip d’experts del Làbora, un acompanyament individualitzat que dissenya itineraris personals, una plataforma tecnològica de seguiment i un equip de suport a l’empresa.

http://www.femarec.cat/Noticies/veureNoticia.aspx?id=71#.VUEVLSHtmkp

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.