DIXIT organitza la conferència en línia "Els drets dels infants en temps de COVID-19"

Aquesta xerrada abordarà el desequilibri entre els drets socials i els drets culturals, civils i polítics en la percepció i en les respostes socials i institucionals al llarg de la pandèmia.

Arran del confinament domiciliari decretat fa gairebé un any per combatre la COVID-19, molts experts van alertar que els drets de la infància i l'adolescència estaven sent vulnerats. La crisi sociosanitària ha fet més evidents les dificultats, desigualtats i bretxes que pateixen col·lectius vulnerables com els infants i els adolescents.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials prepara per al 30 de març una xerrada en línia per reflexionar sobre aquestes qüestions i sobre si els infants i adolescents són realment subjectes de drets i no només objectes de protecció. La conferència, que porta per títol "Els drets dels infants en temps de COVID-19", anirà a càrrec d'Araceli Lázaro.

La ponent, educadora social i pedagoga, ha treballat en diferents espais i rols dins l'àmbit de la protecció a la infància, entre d'altres, com a secretària de l'Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya. A més, va ser professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Actualment és membre del Grupo de Sociología de la Infancia y la Adolescencia (GSIA) i de la Comissió d'Ètica del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), al qual representa en el Consell Assessor del Pla de Drets Humans del Síndic de Greuges.

La xerrada servirà per analitzar, en un món adultcentrista, les repercussions de l'absència d'una mirada holística sobre els diferents drets i aspectes de les vides dels infants i adolescents. També constatarà la necessitat de considerar infants i adolescents com a objectes de protecció i no com a subjectes de drets. Per últim, abordarà el desequilibri entre els drets socials i els drets culturals, civils i polítics en la percepció i en les respostes socials i institucionals al llarg de la pandèmia.

La presentació anirà a càrrec d'Ester Cabanes, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més informació i inscripcions:
  • Data: dimarts 30 de març de 2021, de 17 a 18 hores.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l'enllaç en el correu de confirmació d'inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
  • Organització: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials.
https://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/dixit_conferencia_virtual_drets_infants_covid19.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.