Les autoritats adverteixen que l'ús de mascaretes i gel és «incompatible» amb la pirotècnia per Mireia Muñoz

Ara que s'aproxima la Revetlla de Sant Joan, les autoritats han recordat els perills de la pirotècnia

Les autoritats han recordat les precaucions a l'hora d'utilitzar pirotècnia 

Encara que aquest estiu serà molt diferent a altres viscuts, ja hi ha gent que s'està avançant a la Revetlla de Sant Joan, la qual tindrà lloc la setmana que ve. Moltes platges de tot l'estat no han volgut arriscar-se i han prohibit la seva celebració durant una de les nits més especials de l'any, però això no està impedint que moltes persones estiguin preparant-se per celebrar una Revetlla diferent, però amb les mateixes tradicions.

Els petards, l'element més destacable d'aquestes festes, són sempre un tema de polèmica per la seva perillositat i la contaminació acústica que provoca, tant en adults com en animals de companyia. Ara, les autoritats han informat que la pirotècnia és incompatible amb l'ús de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics.

Els elements d'higiene per coronavirus, incompatibles amb la pirotècnia

Protecció Civil ha volgut recordar que els materials dels quals estan fabricats guants i mascaretes són altament inflamables. A més, el gel hidroalcohòlic o l'alcohol que utilitzem amb freqüència per netejar-nos les mans també podria ser un gran conductor del foc i podria augmentar el perill de cremar-se durant la seva manipulació.

Així, i com cada any, també recomanen comprar la pirotècnia en establiments autoritzats i sempre en relació amb l'edat de la persona que la manipularà.

D'aquesta manera, recorden que els menors de 12 anys hauran de comprar aquells de Categoria I, menys perillosos i dissenyats per utilitzar-se en espais tancats, que inclouen bombetes, bengales i fonts. Aquells entre 16 i 18 anys hauran d'adquirir petards de Categoria II - bengales, petards, voladors, coets, fonts i bateries. Els adults, aquells que tinguin més de 18 anys, podran optar per utilitzar pirotècnia de Categoria III, que inclouen totes les anterior anomenades.

Les autoritats aconsellen també evitar guardar-se la pirotècnia a butxaques i a la roba, així com intentar demanar els productes en línia i anar-los posteriorment a recollir a la botiga corresponent. D'aquesta manera, s'evitarien aglomeracions i es podrà gaudir d'una revetlla molt diferent, però responsable.

https://catalunyadiari.com/actualitat/recomanacions-gel-guants-mascaretes-inflamables-pirotecnia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.