PassES: La Barcelona que assistia la infància vulnerable



Data: Dissabte, 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants. A les 11.00 h.
Punt d’inici de l’itinerari: Centre Cívic Drassanes. Carrer Nou de la Rambla, 43, Barcelona.
Inscripcions: Activitat gratuïta i oberta a tothom. 
Inscriu't'hi en aquest enllaç.

De la mà del grup i projecte Sèniors del CEESC sorgeix "PassES. Transitant per l'Educació Social," des d'on es proposaran diversos itineraris que ens volen apropar a la història de l’acció social i de la nostra professió arreu del territori català.

PassES. Transitant per l'Educació Social
Itinerari 1: La Barcelona que assistia la infància vulnerable

Què en sabem de com vivia la infància uns quants segles enrere a Barcelona? I què en sabem dels orfes, desafavorits, pobres i desprotegits? Qui se’n cuidava? D’on sortien les persones cuidadores i quina relació tenien amb el govern de la ciutat? Quin lloc ocupaven en el conjunt de la ciutat?

En aquest primer itinerari, guiat per l’educadora social Araceli Lázaro, passejarem pels carrers de l’actual barri del Raval de Barcelona: Hospital, Carme, Elisabets, Plaça dels Àngels, Montalegre i Ramelleres. Els carrers que foren la seu del primer sistema de protecció a la infància de Catalunya i un dels primers de l’Estat espanyol. Un sistema assistencial, nascut de la beneficència i del control social, que va acollir en aquests carrers experiències innovadores i revolucionàries ja des de l’edat mitjana.

Començarem l’itinerari al Centre Cívic Drassanes, des d’on mostrarem una síntesi global de la història de la infància, i els elements conceptuals, normatius i polítics que configuren els diferents marcs de la protecció a la infància a Catalunya abans i ara.

A càrrec d’Araceli Lázaro, educadora social jubilada, amb més de 35 anys d’experiència en diferents rols i recursos de protecció a la infància a Catalunya. Membre activa del CEESC i del Grupo de Sociología de la Infancia y la Adolescencia (GSIA).

Etiqueta de seguiment de l’itinerari: #PassES.


Inscriu't'hi en aquest enllaç.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.