L’alta cuina catalana visita Cuina Justa

Nandu Jubany, Carles Gaig, Paco Pérez, Xavier Franco o Albert Raurich varen ser alguns dels 20 xefs que van assistir a l’acte Sant Boi de Llobregat. Cuina Justa va organitzar ahir una trobada per agrair a tots els cuiners la seva implicació al llibre “Cuina fàcil dels grans xefs”. La jornada va servir perquè els xefs implicats visquessin en primera persona el funcionament diari de Cuina Justa amb una visita a la seu central. Jubany, Gaig, Franco, Raurich, Pérez o Lahuerta van ser alguns dels 20 xefs que no es van voler perdre una visita en la que es van crear els fonaments per desenvolupar nous projectes en comú i treballar a favor de la inclusió laboral amb persones amb fragilitats mentals i socials.


Després de la visita a la seu central, on Cuina Justa elabora més de 5.000 menús diaris a més d’aliments de IV i V gamma, els convidats es van desplaçar a l’hort propi que posseeixen, Cal Tudela, per a compartir taula i nous projectes. Aquesta masia ubicada a El Prat de Llobregat, cedida a Cuina Justa, està destinada al conreu ecològic i en ella treballen persones amb fragilitats mentals durant tot el procés de recollida. Aquest marc incomparable va servir per realitzar un dinar presidit per l’alcalde de El Prat de Llobregat, el Sr. Lluís Tejedor, i pel Molt Honorable Senyor i president de la Fundació Cassià Just-Cuina Just, el Sr. Joan Rigol, i membres de la cúpula directiva. Així mateix, es va agrair als membres de RBA, GSR i The Fotoshop la seva implicació en l’edició del llibre. La trobada va comptar amb la col·laboració de Vila Viniteca, Cavas Torelló, Weber i Olis Bargalló. 

Els xefs assistents van aprofitar l’acte per proposar projectes on poder implicar treballadors de Cuina Justa i d’aquesta manera treballar per a la inclusió social. El president de la Fundació Cassià Just va agrair “la implicació dels xefs i l’ajuda que han aconseguit amb la comercialització d’un llibre que ha estat un èxit en vendes”. Així mateix, l’alcalde de El Prat de Llobregat va destacar “el treball increïble que diàriament fa Cuina Justa i va animar als assistents a seguir treballant plegats”.

El receptari que va sortir a la venda a principis d’abril, va comptar amb la participació dels 20 xefs més importants de l’alta cuina catalana que van elaborar vint receptes per commemorar els 20 anys de Cuina Justa- Fundació Cassià Just.

Fins a dia d’avui, s’han venut més de 8.000 unitats que ha editat RBA tant en llengua catalana com castellana. 

Projectes de futur

Cuina Justa i els xefs van clausurar l’acte amb la missió de projectar idees per aconseguir l’excel·lència del producte i treballar pel valor de la singularitat de les persones. 

Sobre Cuina Justa

Cuina Justa és una empresa d’economia social, artesana, pròxima i saludable que genera treball per a 250 persones de les quals un 70% pateix alguna fragilitat mental. Diàriament, Cuina Justa elabora més de 5.000 menús per a col·lectivitats a més de productes de IV i V gamma per a empreses com Vueling, Areas o Singapur Airlines. Així mateix, Cuina Justa gestiona 15 cuines externes d’escoles, centres de dia i empreses de primer ordre. 

MATERIAL FOTOGRÀFIC:

Podeu descarregar les fotografies de la jornada en aquest enllaç: 
http://www.mariona.net/cuinajusta/fotos.zip

http://www.ciimu.org/images/news/NOTA_DE_PREMSA_CUINA_JUSTA_cat.pdf

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.