Un llibre infantil per parlar de la mort dels pares als nens


La mort del pare o de la mare és un dels fets més dolorosos a la vida d’un nen. En aquest moment, la família i la comunitat educativa tenen un paper fonamental per contribuir al seu benestar integral. Per protegir als infants, els familiars i educadors sovint eviten parlar de la mort de la persona estimada i dels canvis que suposa a tots nivells. Però cal tenir clar que el silenci, lluny de protegir als nens del patiment, l’accentua: ells saben que alguna cosa greu passa i no tenir possibilitats de compartir-ho pot fer-los sentir exclosos i fomentar dubtes. Caldrà trobar espais on compartir amb ells , acompanyar-los en el camí de l’adaptació a la nova realitat, i això es pot aconseguir dins d’una relació de confiança, de diàleg i d’intercanvi, tant en la família com en l’àmbit social.

És a partir d’aquesta inquietud que tres persones vinculades directa o indirectament amb el tema del dol han pres la iniciativa desinteressada de publicar dos contes il•lustrats, adreçats a infants a partir de 4 anys que han patit la mort de la mare o del pare, a les seves famílies i als seus educadors: El camí de la Lua (la mort del pare) i El camí d’en Dan (la mort de la mare). A través del micromecenatge es farà l’edició de 2000 llibres i la intenció és repartir-los gratuïtament a tots els centres de dol de Catalunya per tal de fer-los arribar a aquests nens que han perdut al pare o a la mare.

La proposta és un format de conte desplegable a tot color, de 12 pàgines, de tapa dura i mides de 21×21. Amb els diners que aconsegueixin:

- Publicaran dos contes il•lustrats: “El camí d’en Dan” (1000 unitats) i “El Camí de la Lua” (1000 unitats).
- Faran la distribució i enviament als grups de dol de Catalunya i a entitats interessades, de forma gratuïta.

Com han aconseguit superar l’objectiu econòmic previst inicialment a través d’aquest micromecenatge, la intenció és invertir les aportacions fent créixer el projecte amb dues eines per donar suport als àlbums il•lustrats:
  • Elaboració d’una pàgina web que aporti continguts extres, material pedagògic de suport per a famílies i educadors; on també es pugui descarregar la versió digital dels contes. pdf.
  • Creació d’aplicació per dispositius mòbils. Conte en aplicació mòbil per tal d’acostar-lo a tots els formats digitals més actuals.

http://criatures.ara.cat/blog/2014/06/27/un-llibre-infantil-per-parlar-de-la-mort-dels-pares-als-nens/


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.