Benestar Social vol inhabilitar 5 anys directora de centre de tutelats

El Departament de Benestar Social ha proposat inhabilitar durant cinc anys la directora del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) "El Petit Príncep" de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), apartada del seu càrrec al començament de l'any després de comprovar indicis de nombroses irregularitats.

La directora del centre, que nega les acusacions, ha presentat un recurs davant la decisió del departament, que també va canviar per un procediment d'urgència el mes d'abril passat a l'empresa gestora del centre de tutelats.

Les presumptes irregularitats en aquest centre de menors tutelats van ser denunciades per una persona anònima al Síndic de Gregues a l'octubre del 2014 i aquest va traslladar la denúncia a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència( DGAIA), que va obrir un expedient al centre que va concloure amb indicis de nombroses irregularitats.

Per això, segons han informat a Efe fonts del Departament, van comunicar la informació a la Fiscalia de Menors que, fins al moment, no ha actuat.

En un comunicat, el Síndic de Gregues, Rafael Ribó, ha demanat a la Fiscalia "celeritat" i que s'estableixin compensacions per als menors que van patir les irregularitats i maltractaments per part dels responsables de l'anterior empresa gestora del centre.

Ribó ha lamentat "desconèixer quines han estat les actuacions de la Fiscalia des que la DGAIA li va remetre el cas al febrer del 2015" i ha dit que "és necessari que s'exigeixin totes les responsabilitats, que es repari les víctimes i que s'adoptin mesures per evitar que es tornin a produir aquestes situacions".

En el seu expedient informatiu, la DGAIA va detectar indicis de discriminació cap a nens i adolescents tutelats per part de la directora del centre i possiblement d'alguns educadors i maltractament psicològic per part de la responsable de salut, també expedientada, i possiblement de la directora del centre cap a alguns nens i adolescents.

L'expedient també parla de "negligències en l'àmbit de la salut amb greu risc físic i/o psicològic (falta de control i seguiment psiquiàtric adequat, negligències en l'accés a la medicació, errors en la preparació de medicació, problemes greus en la preparació de menús i menjars, etc.)", segons ha revelat el Síndic.

Altres de les imputacions de l'informe són la falta de criteris organitzatius comuns i coherents i l'aplicació arbitrària del reglament de règim intern, amb aplicació de sancions i respostes educatives no previstes en el reglament o contràries a la normativa en matèria d'infància i adolescència i falta de respecte a la intimitat i a la confidencialitat de les dades dels nens i adolescents al centre.

El Síndic ha valorat positivament que Benestar i Família apartés en un primer moment la directora i la responsable de salut de l'atenció dels nens i, posteriorment, a l'entitat concessionària.

Ara demana que "activi tots els mecanismes per protegir els nens i adolescents ingressats al centre i per evitar que es produeixin situacions de revictimització", a la vegada que demana que "es valorin les responsabilitats patrimonials que puguin derivar-se d'aquests fets per indemnitzar els nens, i també que es valori el tractament psicològic que necessiten perquè es puguin recuperar plenament".

Benestar Social ha garantit que la nova empresa que gestiona el centre actua correctament i que vetlla per la salut i integritat dels menors tutelats.

http://www.lavanguardia.com/vida/20150703/54433703759/benestar-social-vol-inhabilitar-5-anys-directora-de-centre-de-tutelats.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.