Recursos sobre... Treball intercultural, educació contra el racisme i la xenofòbia

A la pàgina web de BCN Acció intercultural ofereix, al seu apartat de Formació i recursos, una sèrie de materials interessants per poder desenvolupar intervencions d'educació antirumors. 

Ofereix una sèrie de recursos per realitzar l'acollida i l'acompanyament de les persones nouvingudes. Molts dels recursos són propis de la ciutat de Barcelona, però alguns d'ells poden ser útils per altres territoris, com ara els estudis i els plans i normatives. 

En aquest apartat es presenten una sèrie de recursos per als professionals per a la intervenció en interculturalitat. Destaca la Carpeta de recursos per als serveis d'informació juvenil. 

Es tracta d'una guia pràctica que no pretén proporcionar solucions ràpides a problemes i processos molt complexos, sinó que intenta establir unes mínimes bases conceptuals, presenta el marc legislatiu, apunta línies de treball i planteja algunes orientacions per a la intervenció des de les polítiques locals de joventut. 

És un material, de la Fundació Ser.Gi pensat per treballar amb grups d'adolescents i joves. Es presenten com un conjunt d'activitats dinàmiques que impliquen i interpel·len el jove en el seu dia a dia, en la seva relació amb l'entorn, en la seva quotidianitat. És, doncs, un material sense complexos per parlar clar sobre la immigració i la interculturalitat. 

XARXES DE TREBALL 

És una associació dedicada a l'estudi i la divulgació sobre el continent africà, les migracions i la interculturalitat. A la seva pàgina web es poden trobar un munt de recursos al voltant de l'educació contra el racisme i la xenofòbia, com ara publicacions, estudis i formacions. Cal destacar que són els promotors dels recursos antirumors de BCN Acció Intercultural. 

ASSESSORAMENT I SUPORT TÈCNIC 

Servei de suport tècnic a les administracions locals per facilitar el disseny, la implementació i l'avaluació de projectes i actuacions de l'àmbit de la gestió de la diversitat i la interculturalitat. Des de l'Equip de l'Equip d'Interculturalitat es fan diferents tipus d'assessorament tècnic en funció de les demandes i de les necessitats de cada administració local. Els assessoraments s'efectuen com a resposta a demandes. 

DOSSIERS


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.