El Síndic de Greuges denuncia la manca de places als centres per a menors amb trastorn mental


El diari El País informa en la seva edició del 3 de setembre que el Síndic de Greuges denuncia que la Generalitat no té places suficients per acollir als menors tutelats amb problemes de salut mental en els Centres Residencials d’Educació Intensiva (CREI) o en centres terapèutics adients. La notícia denuncia que la Direcció d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) només té 25 places disponibles per a joves amb trastorns mentals.

El País explica que el Síndic de Greuges porta anys elaborant informes per denunciar aquesta situació i alerta del risc que joves amb problemes de salut mental hagin de conviure amb altres menors tutelats en els Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE), a l’espera de poder trobar una plaça lliure en un CREI. Actualment, només hi ha un centre terapèutic especialitzat en menors amb trastorn, el de Can Rubió, amb 25 places, segons El País.

La presència de menors amb problemes de salut mental en els CRAE posa en perill, en ocasions, la seva seguretat física, pel risc d’autolesions, la dels altres menors acollits, i genera problemes als educadors per no saber com tractar i controlar a aquests joves.

Des de la Federació Salut Mental Catalunya ja fa temps que demanem millorar l’atenció als menors d’acollida als menors tutelats amb problemes de salut mental, incrementant les places disponibles en els centres terapèutics adients. En aquest sentit, el nouPla Integral en salut mental incorpora part d’aquestes reivindicacions, que esperem es vagin millorant en el futur.

Enllaços relacionats:





http://www.salutmental.org/2014/09/03/el-sindic-de-greuges-denuncia-la-manca-de-places-als-centres-per-a-menors-amb-trastorn-mental/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.