Dos pisos per ajudar joves tutelats a emancipar-se

Durant l'any 2014 compliren la majoria d'edat 61 joves tutelats per l'IMAS
Firma del conveni entre Catalina Cirer i Biel Company
L'IMAS, i en concret la seva Àrea de Menors, disposarà a partir d'avui de 2 pisos a la part forana de Mallorca per poder acollir-hi joves que han estat tutelats per aquest servei del Consell gràcies a l'acord signat avui entre el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, i la consellera de Benestar Social del Consell de Mallorca, Catalina Cirer, com a responsables de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), respectivament.

L'Àrea de Menors, Família i Igualtat de l'IMAS treballa en l'emancipació dels joves d'entre 16 i 18 anys que tenen alguna mesura de protecció, tasca que es pot perllongar, en ocasions, fins als 21 anys, i per això sovint és necessari poder-los oferir un habitatge per consolidar el procés. De fet, segons explica l'IMAS, "una de les majors dificultats que aquest col·lectiu de joves extutelats troba una vegada que ha deixat el centre residencial on ha passat els darrers anys és l'accés a habitatges dignes i assequibles als seus ingressos".

Amb la signatura d'aquest conveni, l'IMAS disposarà a partir d'ara, i amb una vigència de cinc anys, de dos habitatges propietat de l'IBAVI per tal de poder cobrir aquestes necessitats. Els immobles, de 86,21 i 81,32 m², tenen cadascun tres habitacions, aparcament i traster.

Durant l'any 2014 compliren la majoria d'edat 61 joves tutelats per l'IMAS, 24 dels quals estaven en acolliment familiar (i la majoria d'ells hi continua) i els altres 34 es trobaven en centres de protecció. Per donar resposta a aquesta situació i poder ajudar que els joves, sobretot els que es troben en recursos assistencials i sense el suport de cap familiar adult, puguin fer la passa a la vida adulta de la manera més normalitzada i menys traumàtica possible, l'IMAS disposa d'una sèrie de recursos. De fet, l'IMAS disposa d'un recurs residencial per a aquest col·lectiu, un pis d'emancipació per a joves que ja han complit la majoria d'edat, al qual ara s'afegeixen els dos pisos cedits per l'IBAVI.

Finalment, i a partir d'aquest mes, l'IMAS posarà en marxa unes ajudes econòmiques que consistiran en un programa de beques de fins a 2.000 euros que no es podran cobrar en metàl·lic i que serviran per fer pagaments d'ajudes concretes, com despeses d'habitatge i equipament de la llar, cursos de formació, material escolar, desplaçaments per motiu de feina, tramitació de documentació o tractaments psicològics, entre d'altres. Aquestes ajudes estan destinades a joves extutelats, independentment de si han estat en un recurs residencial de l'IMAS o amb una família d'acollida.

http://www.arabalears.cat/balears/Dos-pisos-ajudar-tutelats-emancipar-se_0_1280872103.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.