Els centres DIXIT organitzen una conferència per explicar els canvis que implica la nova llei catalana contra l'homofòbia

El mes d'octubre passat, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es tracta d'una llei pionera al món, atès que estableix sancions per discriminació i homofòbia amb l'objectiu de protegir els drets dels col·lectius LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals) en tots els àmbits com l’educatiu, el laboral o el familiar.

Aquesta llei –exclusiva per al col·lectiu– posa a Catalunya al capdavant de la defensa dels drets LGBTI i introdueix aspectes importants tant a nivell social com legislatiu. L'objectiu és evitar casos de discriminació i d’homofòbia per raons d'orientació sexual com, per exemple, la no acceptació del fill d'una parella gai a una escola al·legant que no queden places lliures –quan sí que n'hi ha– o no voler llogar un pis a persones LGBTI.

Als centres DIXIT de Barcelona i Girona la conferència "Presentació de la Llei LGBTI: la igualtat de tracte i l’eradicació de l’homofòbia és un repte legal i social a Catalunya" anirà a càrrec de Francesc Xavier Jaurena, advocat i investigador universitari que ha participat activament en la redacció de la Llei. Pel que fa als centres de Vic i Lleida el ponent serà Emilio José Ruiz Pérez, president del Casal Lambda.

Què suposa la Llei LGBTI per garantir els drets i per la lluitar contra l’homofòbia? Quins tipus de discriminacions contempla? Qui en són els destinataris? Com es denuncien els casos d'homofòbia? Els conferenciants respondran a aquestes preguntes i, a més, parlaran del principi de coeducació, del règim sancionador, d'altres sistemes de resposta a la discriminació o de les actuacions interdepartamentals de la Llei.

Aquestes presentacions –adreçades a treballadors socials, educadors socials, professors i, en general, a tota la ciutadania– estaran presentades per Lluïsa Jiménez, responsable de l’Àrea per a la igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTB del Departament de Benestar Social i Família.

Data i lloc:
  • 29 de gener de 2015, a les 17 h., a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a. Barcelona)
  • 4 de febrer de 2015, a les 17 h., a DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials (C/ Miquel Martí i Pol, 1. Vic)
  • 5 de febrer de 2015, a les 17 h., a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall (C/ Bernat Boades, 68. Girona)
  • 20 de febrer de 2015, a les 12 h., a DIXIT Lleida (Avinguda del Segre, 5. Lleida)
Inscripció:

Per assistir a la conferència de Barcelona, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Per assistir a la conferència de Vic, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Per assistir a la conferència de Girona, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Per assistir a la conferència de Lleida, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.


Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i l’Àrea per a la igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTB del Departament de Benestar Social i Família

http://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/centres_dixit_organitzen_conferencia_explicar_canvis_llei_homofobia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.