Dret de l’infant a ser escoltat en el dret de família de la Unió Europea. Especial referència a França

Esther Susin Carrasco, Advocada 
Doctoranda en Dret Internacional Privat 

Des de la promulgació de la Convenció sobre els drets de l'infant de 1989 (CDI), els països signants, pràcticament tota la comunitat internacional, s'enfronten a la necessitat i l'obligació d'una deguda i correcta aplicació dels principis rectors que afecten els drets de l'infant. 

Independentment dels drets nacionals de cadascun dels estats membres de la Unió Europea (UE), aquesta també ha de legislar d'acord amb els principis inspiradors de la Convenció per tal que les seves normes s'adaptin als drets que aquest instrument internacional reconeix als nens i els compleixin. No obstant això, el dret de la Unió Europea delega en cadascun dels estats part la forma en què es porti a terme l'audiència de l'infant, per això és convenient i necessari que coneguem com es controla en els diferents països aquest dret reconegut a la infància.

http://dixit.gencat.cat/web/.content/home/04recursos/02publicacions/02publicacions_de_bsf/04_familia_infancia_adolescencia/butlleti_infancia_articles_2014/links/juridic-82.pdf

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.