Educadors socials i psicòlegs alerten dels efectes dels desnonaments sobre els infants

La factura psicològica i social de quedar-se sense casa, una situació extrema que cada dia viuen desenes de famílies a causa de la crisi, s'aguditza en el cas dels nens i nenes.

Cada dia hi ha un centenar de desnonaments a Catalunya, i gran part de les famílies tenen menors a càrrec seu. Educadors i psicòlegs denuncien que les situacions dramàtiques que han de viure tenen conseqüències en els infants.

Afirmen que els fills de famílies desnonades tenen angoixa, risc de fracàs escolar i conductes agressives i se senten desemparats.

Quedar-se sense casa és quedar-se sense la seguretat d'un lloc on anar, d'un espai propi on créixer, jugar i aprendre. En els casos més greus pot arribar, fins i tot, a implicar separar-se dels pares perquè, malgrat que se'ls estimin molt, no poden oferir-los una casa.

Moltes de les famílies desnonades acaben vivint en habitacions rellogades, una manera de viure que els especialistes també diuen que té efectes negatius en el creixement dels infants.

Tot plegat crea una pèrdua de confiança en les institucions, que a la vegada es tradueix en desesperació i això genera violència.

Educadors i psicòlegs es fan sentir aprofitant l'escletxa que sembla que s'obre amb la denúncia sobre alguns abusos de la llei hipotecària de sectors com la judicatura, els advocats o fins i tot, aquest mateix diumenge, dels agents de policia directament implicats en els desnonaments.

Pel que fa als bancs, esperen a saber en què quedarà la reunió d'aquest dilluns de socialistes i populars per impulsar canvis a la llei. L'Associació Espanyola de la Banca ja ha anunciat que paralitzarà durant dos anys els desnonaments en cassos extrems.

Les entitats financeres, amb prop d'un bilió d'euros en el negoci hipotecari, hauran d'entomar segurament reformes legals que hauran de complir, després del fracàs del codi de bones pràctiques.

http://www.324.cat/noticia/1968773/societat/Educadors-socials-i-psicolegs-alerten-dels-efectes-dels-desnonaments-sobre-els-infants



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.