L'educador de centres de menors. Una mirada crítica sobre el seu món i les seves condicions de treball

Autor   Camino Roca, Josep Lluís

Resum / Abstract / Resumen

L'educador de centres de menors. Una mirada crítica sobre el seu món i les seves condicions de treball

Les conclusions que es dedueixen de l'anàlisi i discussió dels resultats obtinguts en les enquestes i dels resums expressats als comentaris, representen una presa de decisió davant les accions a emprendre. Els principals objectius d'aquesta investigació són: a) Possibilitar un canvi d'actitud i formes d'intervenció en determinats casos, per part dels educadors, a la vegada que presa de consciència de la importància decisiva de la seva funció com a col·lectiu, en aquest àmbit de la Direcció General de Justícia Juvenil. b) La possibilitat d'un nou projecte educatiu que optimitzi el procés d'educació continuada i incorporació social de menors amb problemes d'adaptació social. Aquest treball d'investigació ha pretès obtenir elements que potenciïn la reflexió sobre aquest tipus de treball, amb la finalitat de crear un camp de coneixements que possibiliti un plantejament equilibrat dins la tensió entre el discurs judicialista i el discurs educatiu. La finalitat que es contempla ha estat la revisió i el continu reciclatge d'un projecte educatiu més adaptat a la realitat del menor d'avui, de renovació pedagògica; això implica la participació dels propis educadors en un discurs crític.

The educator in juvenile centers. A critical look at their world and their work conditions

This work, that arises from the evaluation of the task performed by the educators of this field themselves, provides the lines of investigation for the creation of a new training and recycling project facing the organizational and judicial change recently in effect.


El educador de centros de menores. Una mirada crítica sobre su mundo y sus condiciones de trabajo

Este trabajo, que surge de la valoración de la tarea realizada por los mismos educadores en este campo, aporta las líneas de investigación para la elaboración de un nuevo proyecto de formación y reciclaje ante el cambio organizativo y judicial de reciente puesta en vigor


Any 1992

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.