El dia a dia a un CRAE






El dia a dia a un CRAE


 
 
 


El tema que he escollit és el dia a dia en un CRAE, en ell, s’atenen a menors fins als 18 anys, per el que podem dir que l’estància en aquests centres és temporal.


En els CRAE`s s’atenen a menors, que per diferents motius, no poden ser atesos per les seves famílies. Els motius d'ingrés més freqüents d'aquests menors són els maltractes físics, psicològics i negligència per part dels seus progenitors, abusos sexuals, consum d'alcohol i drogues o greus dificultats econòmiques dels pares, entre d'altres.


Aquests joves estan sota la tutela de la DGAIA. Els professionals del Centre son els que proporcionen un context de seguretat, protector, educatiu, terapèutic, i han respondre a les seves necessitats emocionals, socials, educatives i de salut. Els educadors treballen les diverses problemàtiques de forma individualitzada dirigint tots els esforços a aconseguir la màxima autonomia dels infants i joves.

L’adaptació en aquests centres residencials, no es fàcil, ja que el menor s’han d’adaptar al centre i això en moltes ocasions se’ls hi fa complicat i difícil. El temps d’adaptació és diferent a cada un d’ells, depenent de la situació en la qual arriben.


En el CRAE, aquests menors conten amb professionals que dia i nit els hi presenten totes les atencions que els nens i nenes necessiten, però per molt bé que se’ls tracti i atengui, mai és com un nucli familiar, tot i que cada nen té un educador de referència, aquest no hi està sempre. Uns tenen torns de matí, altres de tardes, uns de nits i els caps de setmana tenen uns altres educadors.

Això em fa pensar:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.